Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Του Τράγκα η φωνή



ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ Η ΦΩΝΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΗ
Μηχανισμός Αυτόματης Απόκρισης σε Επιβολή Προστίμων Στοχευμένης Φίμωσης της Ελληνικής φωνής Γιώργου Τράγκα.


Στην Ελλάδα του μακράς διαρκείας σήριαλ των μνημονίων, επιχειρείται η φίμωση των Ελλήνων ώστε αγόγγυστα να υπομένουν τα δεινά που επισωρεύονται. 

Εκπλήσσει το γεγονός της ύπαρξης πλήθους δημοσιογράφων και καναλιών, τα οποία απολογούνται έναντι της Γερμανικής κυριαρχίας στη χώρα μας και προσπαθούν με κάθε μέσο να αποτρέψουν την όποια «καταστροφική» διαταραχή της «ειρήνης» που επιβάλλεται στην Ελλάδα από τους πιστωτές της και τους εκλεγμένους τους υπηρέτες (Μέρκελ, Σόϊμπλε, κ.α.). 

Μέσα στο καταθλιπτικό αυτό, γκρίζο τοπίο επιβεβλημένης ερημίας, αρρωστημένης σιωπής και εθελουσίας υποταγής, αποτελεί όαση ελπίδας ανάτασης, αντίδρασης και αντίστασης η ελληνική φωνή του Γιώργου Τράγκα. Κι όμως.

Η φωνή αυτή που εκστομίζει ένα απειροελάχιστο μόριο της οργής που συσσωρεύεται καθημερινά στην ελληνική κοινωνία διώκεται από το εντεταλμένο για την εξασφάλιση της ελευθερίας του λόγου όργανο της ελληνικής πολιτείας (το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης – ΕΣΡ) με την επιβολή αυξανομένων προστίμων στο εξαιρετικά βραχύ διάστημα των 40 ημερών (10,000 στις 28/9 και 15,000 στις 8/11). 

Άραγε εφαρμόζεται στην περίπτωση αυτή η συνταγματική επιταγή των αρχών ίδρυσης του ΕΣΡ, το οποίο εντέλλεται να ελέγχει το περιεχόμενο των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών προκειμένου να τηρούνται οι προβλεπόμενοι στο Σύνταγμα σκοποί της αντικειμενικής και με ίσους όρους μετάδοσης πληροφοριών και ειδήσεων καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης;

Άραγε μεταδίδεται σήμερα με ίσους όρους η φωνή του ελληνικού λαού από τα μέσα που στηρίζουν τα μνημόνια;

 Και αν προσβάλλει κάποιους, και προφανώς και τη διοίκηση του ΕΣΡ, η φωνή Τράγκα, δεν τους προσέβαλλε καθόλου η ιερόσυλη και αποτρόπαια πράξη παραχάραξης και πορνογραφικής αλλοίωσης του μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, της Αφροδίτης της Μήλου, από τους Γερμανούς παραχαράκτες, που μεταδόθηκε κατά κόρον από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης; 

Και τι έπραξαν γι αυτό σύμφωνα και με την έτερη αρχή που διέπει την ίδρυση του ΕΣΡ, που συνίσταται στο «να εξασφαλίζει την ποιοτική στάθμη των προγραμμάτων, που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας»;

 Ή μήπως διαφωνεί κανείς με το ότι η φωνή Τράγκα είναι φωνή εκατομμυρίων Ελλήνων;

Η εξέλιξη λοιπόν αυτή (της επιβολής προστίμων από το ΕΣΡ), την οποία «περιέργως» καλοσωρίζουν τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αποτελεί ύβρι κατά μιας μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού, του οποίου η φωνή φιμώνεται στο πρόσωπο του Γ. Τράγκα και επιτάσσει τη στρατευμένη συλλογική αντίδρασή του για να διατηρηθεί ζωντανή η φωνή Τράγκα, φωνή εθνικής εμβέλειας, αναγκαία για την αποτύπωση του αισθήματος του Ελληνικού λαού στο κρίσιμο αυτό σταυροδρόμι της ιστορικής του διαδρομής, φωνή με πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες προεκτάσεις που συμπορεύεται με το ογκούμενο κίνημα «είμαστε όλοι έλληνες», φωνή την οποία οφείλουμε στις επερχόμενες γενεές ελλήνων που θα αποτιμήσουν τη στάση μας σήμερα.

Η φωνή Τράγκα έχει σήμερα τις προϋποθέσεις να αποτελέσει τη σπίθα που θα ανάψει τη φλόγα της ελληνικής αντίστασης στα σχέδια κατοχής των «συμμάχων και εταίρων μας». 

Προτείνεται η ευρεία κοινωνική δικτύωση, που μπορεί να πάρει και τη μορφή δικτύωσης ελλήνων με παγκόσμιες προεκτάσεις, με στόχο την υπερκάλυψη των προστίμων που επιβάλλονται στην αδούλωτη φωνή Τράγκα. 

Το δίκτυο αυτό των «χορηγών» θα ενεργοποιείται σε άμεση απόκριση επιβληθέντος προστίμου για τη συλλογή του αναγκαίου για την αποπληρωμή του χρηματικού ποσού, το οποίο θα διοχετεύεται στο σταθμό ή άλλο μέσο στο οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο.

Ένα κατάλληλο μέσο άμεσης απόκρισης μεταξύ άλλων αποτελεί και προτείνεται η αποστολή SMS προκαθορισμένης χρέωσης σε σύμπραξη με δίκτυο τηλεφωνίας. 

Θεωρείται ότι η δυναμική της προτεινόμενης δικτύωσης θα είναι τέτοια ώστε τελικά το πρόστιμο να μπορεί να καταβάλλεται από έσοδα που θα πηγάζουν από την αυξημένη δημοτικότητα του μέσου στο οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο και τα συλλεγόμενα χρηματικά ποσά θα μπορούσαν να διοχετεύονται σε έργο ανακούφισης των εκατοντάδων χιλιάδων χειμαζομένων συμπολιτών μας.
Γιώργος Καρύδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: