Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Έτοιμη να εκραγεί ήταν η βόμβα στο μετρό


Έτοιμη να εκραγεί ήταν η βόμβα στο μετρό
Ιδιαιτέρως ανησυχητική είναι η εξέλιξη που προκύπτει από τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σταθμό του Μετρό «Αιγάλεω».


Σύμφωνα με αυτά, ο μηχανισμός ήταν ενεργοποιημένος και έτοιμος να εκραγεί, καθώς ο δείκτης του διακόπτη που επρόκειτο να κλείσει το κύκλωμα για να γίνει η έκρηξη, είχε φτάσει στο τέρμα του.
Ωστόσο, άγνωστο είναι πόση ώρα πριν είχε ενεργοποιηθεί.


 Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι στόχος ήταν ο συγκεκριμένος σταθμός του Μετρό, όπου ήταν ακινητοποιημένος ο συρμός, μέχρι να έλθει η στιγμή να ξεκινήσει ξανά με προορισμό το Αεροδρόμιο.


Το γεγονός ότι τελικά δεν ανεφλέγη πιθανώς οφείλεται σε αστοχία υλικού ή σε κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία.


Σε ότι αφορά στη συνδεσμολογία του μηχανισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ομοιότητες με άλλους που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν να καταλήξουν με βεβαιότητα σε κάποια οργάνωση που έχει δραστηριοποιηθεί σε τέτοιες ενέργειες.


Εκείνο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αλλά ο μηχανισμός βρέθηκε τυχαία από τον μηχανοδηγό, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιβάτες είχαν εγκαταλείψει το συρμό του μετρό λίγα μόλις λεπτά πριν εντοπιστεί η βόμβα.


Παράλληλα, οι αστυνομικοί ερευνούν το οπτικό υλικό από τις κάμερες του σταθμού, αλλά και άλλων σταθμών, με την ελπίδα ότι μπορεί να έχει καταγραφεί το άτομο που μετέφερε το πακέτο και το άφησε κάτω από το κάθισμα στο βαγόνι του τρένου.


Επίσης, στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ερευνάται ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα, DNA και άλλα στοιχεία, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.


Διαβάστε επίσης για τις ανησυχίες στην αντιτρομοκρατική:
Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για τη βόμβα στο μετρό
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: