Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση του Β. Μπολλάνου με εκπρόσωπους του ΟΑΣΕ


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στη Χιμάρα συνάντηση του Πρόεδρου της ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ Βασίλη Μπολλάνου με εκπρόσωπους του γραφείου ΟΑΣΕ της Αυλώνας.


Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα της απογραφής, το ιδιοκτησιακό, της διαχείρισης στον Δήμο Χιμάρας  καθώς και ένα θέμα που τον τελευταίο καιρό απασχολεί έντονα την Ελληνική κοινότητα της Αλβανίας, αυτό της διάρρηξης διαφόρων ιερών ναών και συγκεκριμένα, τη διάρρηξη του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες, των Ιερών Ναών του Αγίου Νικολάου στο Χάσκοβο και Βάνιστα, την καταστροφή του Σταυρού στο όρος Λογαρα στη Χιμάρα κλπ.

Ο B. Μπολλάνος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα συνεχιζόμενα αυτά φαινόμενα και τόνισε πώς  πλήττονται ειδικά αυτές οι εκκλησίες που είναι πολιτιστικά μνημεία και είναι ευνόητο πως οι αξίες  που κλέβονται σε αυτές τις «επιχειρήσεις» είναι ανεκτίμητες.

Κατά μια γενικότερη οπτική γωνία ως αξίες της πολιτιστικής κληρονομιάς, και παράλληλα ανεκτίμητες πνευματικές αξίες για τους πιστούς και την Εκκλησία.     

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: