Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ο Γερμανός ήρθε να βολιδοσκοπήσει

Τουρισμός στην Ανατολική Μακεδονία, υδάτινοι πόροι και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία είναι οι βασικοί πυλώνες της προωθούμενης ελληνογερμανικής συνεργασίας, ....


....όπως αυτοί διαμορφώνονται από τις μέχρι στιγμής επαφές του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων, Γιόαχιμ Φούχτελ, εντεταλμένου της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ για την ανάπτυξη των ελληνογερμανικών σχέσεων στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Φούχτελ άνοιξε σήμερα «τα χαρτιά του» και παρουσίασε από την Πέλλα, το πλάνο του για το επόμενο χρονικό διάστημα κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα θεματικά συνέδρια που ξεκίνησαν ήδη να πραγματοποιούνται, με πρώτο εκείνο της Καβάλας, προκειμένου να διαπιστωθούν συγκεκριμένοι τομείς συνεργασίας.

Ο Γερμανός υφυπουργός δέχτηκε από εκπροσώπους των τοπικών αυτοδιοικητικών και επιχειρηματικών φορέων επισημάνσεις για την αρνητική ψυχολογική κατάσταση στην Ελλάδα και το δυσμενές κλίμα που διαμορφώνεται στον επιχειρηματικό κόσμο, ως αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών πιέσεων που ασκούνται προς τη χώρα. 

Ο ίδιος, σε κάθε περίπτωση παρέπεμψε στην ελληνική κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε την πρώτη υπεύθυνη να δώσει λύσεις, τόνισε ότι κάθε χώρα είναι αυτόνομη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες ψηφοφόροι σε λίγες μέρες θα αποφασίσουν την τύχη της χώρας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: