Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

SOS από τους συνοριακούς φρουρούς μας στον Έβρο

http://elkosmos.gr/images/stories/_fotos_2012/ynoraa.jpg
Έχουν φρικάρει και πλέον δεν το κρύβουν!

Ο λόγος για τους συνοριακούς μας φρουρούς στον Έβρο, που δεν παύουν να φωνάζουν για την ανάγκη ενίσχυσής τους με προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα.


Κι αυτό, διότι, όπως επισημαίνουν, αυξάνονται συνεχώς οι λαθρομετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα μας από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χαράλαμπος Παντελίδης, «στο νομό Έβρου έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2000 και είναι πλέον καιρός η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της πάνω στο συγκεκριμένο θέμα». 

Φρίκη! 

Την ίδια ώρα, στα υπουργεία, οι θέσεις των μετακλητών, είναι όλες καλυμμένες.

Οι συνοριακοί μας φρουροί, όπως υπογραμμίζει ο κ. Παντελίδης, εργάζονται καθημερινά στον Έβρο «με μόνο όπλο το φιλότιμο, μιας και το σύνολο των συναδέλφων, στα αποδυναμωμένα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, ασχολούνται περισσότερο με την διαχείριση αυτών των ανθρώπων και πολύ λίγο με την αποτροπή εισόδου τους, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τους». 

Η Ένωση, ζητά την πρόσληψη 500, τουλάχιστον, συνοριακών φρουρών και την απόσπαση 200 ατόνων, αλλά και τζιπ και λεωφορεία μεταφοράς κρατουμένων από άλλες υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εισροής λαθρομεταναστών από το φυσικό σύνορο του Έβρου, μέσα στην ελληνική επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: