Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Νταβούτογλου: Προκαλεί για την ποντιακή γενοκτονία


Απίστευτα προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά, ελέω ελληνικών φοβικών συνδρόμων, ο εκφραστής της νεοθωμανικής πολιτικής, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, μας απαγορεύει να τιμούμε την Ποντιακή γενοκτονία…

Του Παντελή Καρύκα
Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:
«Οι εκδηλώσεις μνήμης που και εφέτος γίνονται στην Ελλάδα για την λεγόμενη ‘γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου’ βασίζονται σε ισχυρισμούς, ασυμβίβαστους με τα ιστορικά γεγονότα, υπό το πρίσμα μιας μη επιστημονικής και μη ηθικής προσέγγισης.
Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε αυτές τις εκδηλώσεις που υποκρύπτουν συγκεκριμένες νοοτροπίες.
Οι πρωτοβουλίες αυτές υπονομεύουν τις προσπάθειες για βελτίωση των σχέσεων και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού».
Δηλαδή ο «πασάς» Νταβούτογλου καταδικάζει ουσιαστικά το δικαίωμά μας στην ιστορική μνήμη.


Δεν μας επιτρέπει, υπό την έμμεση απειλή της μη προώθησης της «βελτίωσης» των σχέσεων με την Ελλάδα, να θυμόμαστε καν τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ – δεν έπεσαν σε μάχη, δεν πέθαναν πολεμώντας – από τα μαχαίρια των κτηνάνθρωπων του Κεμάλ. Δεν μας επιτρέπει ο Νταβούτογλου να θρηνούμε ούτε καν τους νεκρούς μας.


Είναι ανήθικο, αντιεπιστημονικό μας λέει. Και δυστυχώς υπάρχουν Έλληνες που συμμερίζονται την άποψή του…

Όμως ότι και να λέει ο Νταβούτογλου και οι ντόπιοι συνοδοιπόροι εμείς απλά θα του θυμίσουμε μερικά πράγματα:

Αγαπητέ κ. Νταβούτογλου, πέραν της απόλυτης απέχθειάς μας, την οποία βεβαίως επαξίως κερδίσατε (έχει βέβαια και θαυμάστριες στην Ελλάδα, είναι και υποψήφιες βουλευτίνες…) με δηλώσεις απαράδεκτες όπως οι παρούσες, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι από αυτό τον τόπο έχουν περάσει, στις πολλές χιλιετίες της ιστορίας του, πάρα πολλοί Νταβούτογλου.

Όλοι άφησαν πληγές.

Κανείς τους όμως δεν διήρκεσε.

Οι Νταβούτογλου έφυγαν, ο Ελληνισμός παρέμεινε ακλόνητος.

Δεν μας τρομάζουν οι απειλές Αχμέτ, όπως ποτέ άλλωστε. 
Στο παρελθόν, οι απειλές των παλαιών Νταβούτογλου – είτε λέγονταν Ξέρξης, ή Μουσολίνι, ή Χίτλερ – δεν μας τρόμαξαν.

Αν θέλετε κ. Νταβούτογλου να ανοίξετε την πόρτα του φρενοκομείου θα είμαστε εκεί και μάλιστα απόλυτα νηφάλιοι, γιατί εμείς που μάθαμε – μέσω των προγόνων μας – τον κόσμο όλο πως να ζει (βιώματα είναι αυτά, άλλος μπορεί να διδάσκει… πώς να σφάζεις για παράδειγμα), μάθαμε την οικουμένη και το πως αξίζει κάποιος να πεθαίνει, αν χρειαστεί.

Το σημαντικότερο δε κ. Νταβούτογλου, δεν θα σας επιτρέψουμε ποτέ να αλλοιώσετε την ιστορική μας μνήμη, την συνέχεια δηλαδή του Έθνους των Ελλήνων στους αιώνες.

Δεν θα αφήσουμε ποτέ, ούτε εσάς, ούτε κανέναν Νταβούτογλου, Γκρουέφσκι, Μέρκελ ή Ρεπούση (και άλλους… νεόκοπους και αυτοπροσδιοριζόμενους ως αναθεωρητές) να μας κάνουν να ξεχάσουμε.

Κρατάμε από τρανή γενιά κ. Νταβούτογλου κι αν τώρα έχουμε σκύψει το κεφάλι, μη γελιέστε… μια σπίθα αρκεί για να πετάξουμε ξανά.

Αυτό μην το ξεχνάτε ποτέ.

Για δικό σας καλό.

Κι ας σας λιβανίζουν σήμερα οι «αναθεωρητές»… Ξέρετε εσείς από αυτά όμως, έχετε διαβάσει Ιστορία… ξέρετε, για τους Γενίτσαρους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: