Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Σχολείο διαφυγής για όλους τους νέους Ανθυποσμηναγούς



Διασώστες μάχης της 31ης ΜΕΕΔ έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των νέων Ανθυποσμηναγών στο αντικείμενο επιβίωσης και διαφυγής από εχθρικό έδαφος.


Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) αποφάσισε την καθιέρωση σε σταθερή βάση της εκπαίδευσης όλων των νέων Ανθυποσμηναγών που προέρχονται από τη Σχολή Ικάρων στο αντικείμενο της επιβίωσης και διαφυγής από εχθρικό έδαφος σε συνεργασία με την 31η ΜΕΕΔ. 

Το 1ο Σχολείο επιβίωσης, αιχμαλωσίας, διαφυγής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα τέλη Δεκεμβρίου του 2012 στις παρυφές της Πάρνηθας και έκτοτε το ΓΕΑ αποφάσισε την συστηματική εκπαίδευση στο αντικείμενο για το σύνολο των Ιπταμένων.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να δώσει στους χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών σημαντικές γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να επιβιώσουν σε εχθρικό έδαφος κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων. 

Οι Ιπτάμενοι εκπαιδεύονται σε ρεαλιστικές συνθήκες σε αντικείμενα που καλύπτουν όλη τη διαδικασία της επιβίωσης και της εξεύρεσης καταφυγίου και τροφής στη φύση, τον προσανατολισμό και την μετακίνηση με ταυτόχρονη αποφυγή εχθρικών περιπόλων, αλλά και τη φάση της πιθανής σύλληψης, την αντίσταση κατά την ανάκριση και τη συνεργασία με τις φίλιες δυνάμεις για την επιτυχημένη ολοκλήρωση μιας αποστολής Έρευνας & Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue: CSAR).




strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: