Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Σύντομα οι Ναυμαχίες του Έθνους στον Άγνωστο Στρατιώτη…


Ιδιαίτερη δυναμική, έχει αποκτήσει από ότι μαθαίνουμε, η παλαιά πρόταση για αναγραφή των Ναυμαχιών στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

 
Τη θαυμάσια αυτή ιδέα συνήγειρε τελευταία το Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης, το οποίο προέβαλε και το αίτημα ότι πέρα των εγγύς θαλασσινών πεδίων μαχών (Αιγαίο – Ιόνιο – Μεσόγειος) επιβάλλεται να συμπεριληφθεί και ο Ατλαντικός όπου 2.500 περίπου Έλληνες ναυτικοί έχασαν την ζωή τους με εμπορικά πλοία στην προσπάθεια ανεφοδιασμού της Δυτικής Ευρώπης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πρόταση του Άλσους Ναυτικής Παράδοσης έπεσε σε γόνιμο έδαφος, έγινε άμεσα αποδεκτή και βρήκε θερμούς υποστηρικτές από την Πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Με μεγάλη χαρά (δε συμβαίνει και συχνά…) πληροφορηθήκαμε δε, ότι η τελευταία και με την ενθάρρυνση τόσο του ΥΕΘΑ όσο και του ΥΕΝ το έχει σε υψηλή προτεραιότητα και πολύ σύντομα θα δούμε η πρόταση να γίνεται πραγματικότητα.

Θερμά συγχαρητήρια τόσο σε όσους συνέλαβαν την ιδέα (ή μάλλον επισήμαναν ένα λάθος τόσων ετών), αλλά και στους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, πέραν των στρατιωτικών που επέδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία από την πρώτη στιγμή. Άπαντες κατάλαβαν αμέσως τη μεγάλη συμβολική και ιστορική σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: