Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

2-1 με πέναλτι του Γ.Σαμαρά στο 91'! - Προκριθήκαμε! - Η Ελλάδα που αντιστέκεται...

EthnikiPodosfairoL
Θρίαμβος! Με πέναλτι του Γ.Σαμαρά (ο ίδιος το κέρδισε παλληκαρίσια) η Ελλάδα μπήκε στον β' γύρο του μουντιάλ!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτο δοκάρι για την ελληνική ομάδα στο 78' από πλάγια σέντρα-σουτ του Τοροσίδη στο κάθετο δοκάρι!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με σουτ του Ζερβινιόν ισοφάρισε η Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά η προσπάθεια ξεκίνησε από φάουλ των Αφρικανών που δεν δόθηκε υπέρ της ελληνικής ομάδας
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενα φοβερό σουτ του Γ.Καραγκούνη στο 67' τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Ακτής Ελεφαντοστού. Σήμερα οι Ελληνες παίκτες σουτάρουν και είναι κίνδυνος-θάνατος.
------------------------------------------------------------------------------
Γκολ για την Εθνική μετά από εναλλαγή του Σάμαρη με τον Σαμαρά και σουτ τουπρώτου στο 42'!  Το πρώτο γκολ της Εθνικής στο Μουντιάλ!
Δύο λεπτά νωρίτερα ο Σάντος χρειάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του μετά τον τραυματισμό του Κονέ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Ανδρέα Σάμαρη.
Είχαμε όμως και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με θύμα αυτή τη φορά τον Καρνέζη, ο οποίος στο 24΄ έδωσε τη θέση του στον Παναγιώτη Γλύκο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Δοκάρι είχε η Εθνική με τον Χολέβα στο 33' μετά από πολύ καλό σουτ του Ελληνα παίκτη υπό πίεση και εν κινήσει.
------------------------------------------------------------------------------
Σε λίγα λεπτά ξεκινά ο πιο σημαντικός αγώνας για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μετά τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004.
Αντίπαλος η Ακτή Ελεφαντοστού και σε περίπτωση νίκης (και παράλληλα μη νίκης των Ιαπώνων επί της Κολομβίας) θα προκριθούν στις καλύτερες 16 ομάδες του πλανήτη.
Δεν θέλουμε να παίξουνε σαν ήρωες. Θέλουμε να παίξουνε ψυχωμένα, βέβαια, αλλά με τεχνική (έλειψε από την Εθνική η τεχνική σε αυτό το Μουντιάλ), πειθαρχία, δύναμη και αποφασιστικότητα.
Καλοί οι ήρωες, καλύτεροι οι νικητές!
Έτσι, την θέση του τιμωρημένου Κώστα Κατσουράνη θα πάρει ο Γιώργος Καραγκούνης, με τον Γιάννη Μανιάτη να οπισθοχωρεί σε θέση αμυντικού χαφ.
Στο αριστερό άκρο θα ξεκινήσει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με τον Γιώργο Σαμαρά να προωθείται στην κορυφή της επίθεσης. Δεξιά του θα βρίσκεται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος επελέγη αντί του Γιάννη Φετφατζίδη.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και την εντεκάδα θα συμπληρώσουν οι Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας και Κονέ.
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ: Ορέστης Καρνέζης, Βασίλης Τοροσίδης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Γιώργος Καραγκούνης, Γιάννης Μανιάτης, Παναγιώτης Κονέ, Γιώργος Σαμαράς, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπουμπακάρ Μπάρι, Σερζ Οριέ, Κόλο Τουρέ, Σουλεϊμάν Μπάμπα, Αρτούρ Μποκά, Ισμαέλ Τιοτέ, Σάλομον Καλού, Γιάγια Τουρέ, Ζερβίνιο, Σερέι Ντιέ, Ντιντιέ Ντρογκμπά
Ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον και στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Κολομβία
Οι Ιάπωνες που δεν έχουν δείξει κάτι σπουδαίο μέχρι τώρα στην διοργάνωση, θέλουν οπωσδήποτε την νίκη και παράλληλα ήττα της Ακτής Ελεφαντοστού από την Ελλάδα αλλά με «μικρό» σκορ, για να προκριθούν χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων.
Στις μόλις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο αντιπάλων η Κολομβία έχει μία νίκη και είναι αήττητη ενώ από την πλευρά της η Ιαπωνία δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης στις τρεις συνολικά μουντιαλικές αναμετρήσεις της με ομάδες από την Λατινική Αμερική.
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΙΑΠΩΝΙΑ (Αλμπέρτο Τζακερόνι): 1. Εϊτζι Καουασίμα, 2. Ατσούτο Ουσίντα, 22. Μάγια Γιοσίντα, 5. Γιούτο Ναγκατόμο, 15. Γιασουγιούκι Κόνο, 17. Μακότο Χασέμπε, 16. Χοτάρου Γιαμαγκούσι, 4. Κεϊσούκε Χόντα, 9. Σίντζι Οκαζάκι, 13. Γιοσίτο Οκούμπο, 10. Σίντζι Καγκάουα.
ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): 1.Νταβίντ Οσπίνα, 2.Κρίστιαν Ζαπάτα, 3.Μάριο Γέπες, 6.Κάρλος Σάντσες, 7.Πάμπλο Αρμέρο, 8.Άμπελ Αγκιλάρ, 9.Τεόφιλο Γκουτιέρες, 10.Τζέιμς Ροντρίγκες, 20.Χουάν Κιντέρο,, 14.Βίκτορ Ιμπάρμπο, 18.Χουάν Ζούνιγκα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: