Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΓΕΣ: Άγιο είχαν οι στρατιώτες στο M113 του 558 Μ/Κ ΤΠΖ

Valios_2012_M113
Σήμερα το μεσημέρι και ώρα 12:40, ένα Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού Μ113 του 558 Μ/Κ ΤΠΖ, με οδηγό ΕΠΟΠ Λοχία και επιβαίνοντα πυροβολητή Έφεδρο Οπλίτη, λίγα μέτρα έξω από την Πύλη του Στρατοπέδου, κατά την επιστροφή από προγραμματισμένη επιχειρησιακή αξιολόγηση στο Σουφλί, για άγνωστους λόγους υπέστη βλάβη στην ερπύστρια του, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι επιβαίνοντες ύστερα από πρώτη εξέταση δεν διατρέχουν κίνδυνο (ελαφρύς τραυματισμός στο χέρι) και διακομίστηκαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για προληπτικές εξετάσεις. Ακολουθούνται δε, όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του συμβάντος.

Δεν χρειάζεται να αρχίσουμε να γκρινιάζουμε για τη δεδομένη παλαιότητα του υλικού που χρησιμοποιούν σε πολλούς τομείς οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι επιπρόσθετες «αδυναμίες» που προκύπτουν από τις αιματηρές οικονομίες, αλλά και απαραίτητοι «συμβιβασμοί» που ενίοτε γίνονται εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας.

Επειδή όμως δεν μπορείς να το αφήσεις και εντελώς χωρίς την παραμικρή αναφορά, θέλουμε να ρωτήσουμε όχι τους ελάχιστους γραφικούς που χρησιμοποίησαν την έκφραση στο παρελθόν, αλλά σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, που θα κληθεί να δώσει απαντήσεις μαζί με τους ένστολους στις οικογένειες, «αλήθεια, θα το ρισκάρουμε;»

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: