Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Αυτή είναι η ευρωπαική πολεμική μηχανή που θα αντιπαρατεθεί σε ενδεχόμενη κρίση με την Ρωσία -Πάντα όμως σε ώρες γραφείου και ποτέ Σαββατοκύριακο.

 ΑΑΑbh-wg-ip2r4194vsdvsdfv
Η 2η πλουσιότερη χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να λειτουργήσει το Eurofighter

Η Αυστριακή πολεμική αεροπορία έχει αποκτήσει το Eurofighter, πολεμικό αεροσκάφος προϊόν κοινής προσπάθειας ευρωπαϊκών εταιριών όπως η  Βρετανική BAe Systems, η Γαλλική  DASA, η Ισπανική CASA και η Ιταλική Aeritalia.

Το αεροσκάφος έχει ενταχθεί σε υπηρεσία στην Βρετανία-Ιταλία και Αυστρία χωρίς όμως να δικαιώσει τα τεράστια ποσά και χρόνο που δαπανήθηκαν για την εξέλιξη του.

Στο παρακάτω άρθρο του http://ww w.fox2magazine.net καταγραφεται άλλο ένα κρούσμα δυσλειτουργικής σχέσης του αεροσκάφους με το ευρωπαϊκό αμυντικό περιβάλλον .

Ως κύριο πρόβλημα  αυτή την φορά παρουσιάζεται το υψηλό κόστος λειτουργίας του, πρόβλημα που διανθίζει με ακόμα μελανότερα χρώματα τον ήδη επιβαρυμένο φάκελο του.

Πέρα όμως από τα καθαρά τεχνικά και οικονομικά προβλήματα και στο φόντο των γενικότερων δυσλειτουργιών που προκαλεί το αεροσκάφος στις κατά τόπους αεροπορίες μπορεί να δει κανείς την κατάπτωση και εκμαυλισμό τόσο σε επίπεδο εξοπλισμών και κονδυλίων όσο και σε επίπεδο συνείδησης των στρατών της Ευρώπης , μιας Ευρώπης που ξύνεται και λικνίζεται στην γκλίτσα του Ρώσου τσομπάνη , μιας Ευρώπης που θα πολεμήσει μέχρι τελευταίας ρανίδας του καφέ στα γραφεία των επιτελείων και  μονάδων και πάντα 8:00 με 16:00 και ποτέ ΠΣΚ.


Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστρία είναι ο σημαντικότερος εταίρος της Ρωσίας στο εγχείρημα του SOUTH STREAM ,η πολιτική σκηνή της Αυστρίας κυριαρχείται από φιλορωσικό FPO το οποίο είναι στην αντιπολίτευση μεν αλλά με 20% των ψήφων δε .

Πριν από λίγες εβδομάδες στην Βιεννη φιλοξενήθηκε κρυφή σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων του γαλλικού FN της Μαρίν Λεπέν, του Βουλγαρικού εθνικιστικού φιλορωσικού ΑΤΑΚΑ, των Αυστριακών φιλορώσων με εκπροσώπους του πρ.Πούτιν , ανάμεσα τους και ο γεωπολιτκός του μέντορας Αλ. Ντούγκιν.

Επίσης Αυστρία έχει υπογράψει συμφωνία με την Ρωσία για την κατασκευή του SOUTH STREAM ,κάτι που έχει κάνει την Μέρκελ και τον Σοιμπλε έξαλλους.

Αυτή η Ευρώπη φιλοδοξεί να αντιπαρατεθεί με την Ρωσία έχοντας πέσει στην παγίδα της πόλωσης που προωθούν οι ΗΠΑ , αυτή η Ευρώπη παντελώς ανέτοιμη και αναποφάσιστη να αμφιταλαντεύεται μεταξύ λογικής και νεοταξικού προγκίγματος πάει κατευθείαν στον γκρεμό.
Greek Spirit

14vhe2b
Η 2η πλουσιότερη χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να λειτουργήσει το Eurofighter
29-6-2014
ΠΗΓΗ http://www.fox2magazine.net/%CE%B5%CF

Η Αυστριακή Πολεμική Αεροπορία – μας έχει απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν ως ένα παράδειγμα προς αποφυγή, μετά την απόκτηση του μαχητικού αεροσκάφους Eurofighter.

Τώρα, όπως γίνεται γνωστό, η κατάσταση στη χώρα των 9 εκατομμυρίων κατοίκων και μετά το Λουξεμβούργο η δεύτερη πλουσιότερη της ΕΕ, είναι περισσότερο έξαλλη του αναμενόμενου.

Η Αυστρία εξετάζει τον περιορισμό της λειτουργίας των Eurofighter για τις ώρες κατά τις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή 8-16, όπως έχει να κάνει με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που αντιμετωπίζει το υπουργείο Άμυνας της Αυστρίας – γράφει η εφημερίδα kurier.at.


Σύμφωνα με την kurier.at, το υπουργείο Άμυνας της Αυστρίας μπορεί να περιορίσει το χρόνο λειτουργίας των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter για την προστασία του εθνικού εναέριου χώρου, σε εργάσιμες ώρες κατά τις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8-16. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και το υψηλό κόστος λειτουργίας του μαχητικού Eurofighter – 70.000 ευρώ την ώρα, τείνουν να αποτελειώσουν το στράτευμα.


Ο περιορισμός της λειτουργίας των Eurofighter έχει φέρει στην επιφάνεια την ανάγκη να συναφθούν διεθνείς συμφωνίες για την προστασία του εναέριου χώρου, εκτός ωραρίου, από τις δυνάμεις των άλλων χωρών που συνορεύουν με την Αυστρία.

Μια παρόμοια κατάσταση λαμβάνει χώρα στην Ελβετία, όπου ο εναέριος χώρος της, σε περίπτωση απειλής, μπορεί να λάβει προστασία από αεροσκάφη από την Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την ... Αυστρία.

Οι Αυστριακοί αναμένουν τώρα από την Ουγγαρία, μια χώρα των 10 εκατομμυρίων και με ένα κατα κεφαλήν εισόδημα έως και 5 φορές χαμηλότερο από αυτό στην Αυστρία, να προασπίσει τον αυστριακό εναέριο χώρο.

Μια τέτοια λύση, ωστόσο, ενέχει κίνδυνο, ιδίως η περίπτωση μιας κατάστασης κατά την οποία θα ήταν απαραίτητο η κατάρριψη ενός αεροσκάφους το οποίο προορίζεται για μια τρομοκρατική επίθεση.

Indian-Air-Force-Mirage

Στην Ελβετία, το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους μαχητικά Mirage 2000 που ανήκουν στη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία συνόδευσαν ένα αεροπλάνο της Αιθιοπίας για το οποίο είχε αναφερθεί ότι ήταν σε χέρια απαγωγέων.

Κατά τη διάρκεια της δημόσιας συζήτησης μετά το περιστατικό διαπιστώθηκε ότι η συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία της Ελβετίας δεν παρέχει το δικαίωμα σε μαχητικό τρίτης χώρας να καταρρίψει αεροσκάφη πάνω από το έδαφος της Ελβετίας, κάτι το οποίο θέτει υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα αυτής της μορφής της προστασία του εναέριου χώρου, υπό το πρίσμα της τρομοκρατικής απειλής.

Οι Αυστριακές Ένοπλες Δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με ένα κύμα περικοπών στον προϋπολογισμό τους, το οποίο όχι μόνο επηρεάζει το πάγωμα των αγορών νέου εξοπλισμού, αλλά και τις επισκευές του υπάρχοντος εξοπλισμού. Τώρα, στην Αυστρία απαιτούν την πώληση του μαχητικού, για να επιβιώσουν οι Αυστριακές Ένοπλες Δυνάμεις.

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: