Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Τουρκία , ο Ταλιμπάν της γειτονιάς μας

501

Τελευταία καταρρίπτεται ο μύθος που είχε παγιωθεί στην συνείδηση των Ελλήνων σχετικά με την ανυπαρξία κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.


Οι Έλληνες είχαν φάει το παραμύθι και υποστήριζαν με πάθος , ειδικά στα καφενεία της επαρχίας στα οποία διανύουν μεγάλο μέρος της ημέρας σπαταλώντας τις αγροτικές επιδοτήσεις της Ε.Ε. , ότι δεν υπάρχει πετρέλαιο και ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνο αν σκύψουμε το κεφάλι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Από τις αρχές του 20 του αιώνα η Δύση γνώριζε ότι η Ελλάδα διέθετε κοιτάσματα υδρογονανθράκων, κάτι το οποίο έγινε βεβαιότητα αμέσως μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο οπότε και έγιναν πολλές έρευνες τόσο στην στεριά όσο και στην θάλασσα.


Οι έρευνες αυτές ουδέποτε σταμάτησαν μέχρι που φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για κοιτάσματα στην Κύπρο και Ελλάδα αρκετά για 200 χρόνια τροφοδοσίας της Ευρώπης . 


Από το 1922 και αμέσως μετά την Μικρασιατική καταστροφή που αποτέλεσε την ιδρυτική πράξη του Τουρκικού κράτους οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις μπήκαν στον πάγο.

Ωστόσο η σημερινή ένταση είναι φαινόμενο το οποίο παρατηρείται από το 1974 και μετά.

Ο νομός Έβρου και τα νησιά πριν το 1974 δεν είχαν επανδρωθεί .


Ο Ελληνικός στρατός ήταν προσανατολισμένος σε αμυντική διάταξη σε σχέση με τον κίνδυνο από την Γιουγκοσλαβία και την Βουλγαρία, και πάντα ευθυγραμμισμένος με το δόγμα του ΝΑΤΟ για την αποτροπή του κομμουνιστικού κινδύνου και του ανατολικού μπλοκ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974  ήταν αναπτυγμένες στην βόρεια συνοριακή γραμμή και όχι στον ποταμό Έβρο και στα νησιά. 


Λίγο πριν το βγάλσιμο των Ελληνοτουρκικών σχέσεων από τον πάγο και την τοποθέτηση τους στο καυτό τηγάνι και συγκεκριμένα το1973 ξέσπασε η πρώτη ενεργειακή κρίση με άμεσες και βαριές συνέπειές στην καθημερινότητα του δυτικού κόσμου.

Από τότε λήφθηκε η απόφαση της σοφότερης διαχείρισης των κοιτασμάτων με την αύξηση των τιμών αλλά και άρχισαν οι προετοιμασίες για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου. 

ΠΗΓΗ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/06/blog-post.html



Η Τουρκία έχοντας κάνει μια υπέροχη αρχή ως τοπικός τραμπούκος στην περιοχή με την εισβολή στην Κύπρο προσλήφθηκε από την Δύση και πήρε προαγωγή ως ο παράγοντας που θα αποτελούσε το φόβητρο της Ελλάδας με απώτερο στόχο την σταδιακή απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της θαλάσσιας επικράτειας της όπου βρίσκονται τα αποθέματα υδρογονανθράκων


Η Δύση νόμιζε ότι θα εφάρμοζε στην περιοχή μια παραλλαγή της αποικιακής τακτικής , την υποστήριξη της αποικιοποίησης μιας χώρας υπό την απειλή των όπλων και τον κανονιοφόρων.

Βέβαια δεν θα μπορούσαν στο μεταπολεμικό περιβάλλον να προτάξουν ως φόβητρο ανοιχτά και απροκάλυπτα τους εθνικούς στρατούς της Δύσης για να αναγκάσουν τους 'Ελληνες να δεχθούν τον διαμελισμό της χώρας τους , γιαυτό και χρησιμοποιήθηκε η Τουρκία


Οι σύμμαχοι μας εξέθρεψαν την επιθετικότητα της Τουρκίας για να μας απειλεί συνεχόμενα και να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο εκ του μη όντως .Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποστηρίζουμε ότι θα έπρεπε οι δύο λαοί να συνεργασθούν πάνω σε βάσεις φιλίας και κατανόησης και άλλα τέτοια φληναφήματα διότι ακόμα και οι Βρετανοί με τους Γερμανούς δεν κάνουν χωριό και ας είναι συγγενείς πόσο μάλλον οι Έλληνες με τους τούρκους οι οποίοι έχουν διαπράξει γενοκτονίες εναντίον Ελλήνων -Αρμενίων -Κύπριων .


Η ανατροφή του τουρκικού φόβητρου από την Δύση δεν είναι κάτι καινοφανές.


Ωστόσο όταν άρχισε το 1974 ήταν πρωτοποριακή τακτική η οποία ακολουθήθηκε μετέπειτα την δεκαετία του 1980 στο Αφγανιστάν όπου η Δύση δημιούργησε τους Ταλιμπάν οι οποίοι αφού έδιωξαν τους Ρώσους στράφηκαν εναντίον των πατρώνων τους.


Όπως ακριβώς οι Ταλιμπάν  έγιναν ο νούμερο ένα κίνδυνος για τα Δυτικά συμφέροντα υποθάλπτοντας τον κυνηγημένο Μπιν Λάντεν έτσι θα γίνουν και οι Τούρκοι.


Εντάξει, είναι γεγονός ότι η Αλ Κάιντα συμμάχησε τελικά με την Δύση στην Συρία και έλαβε απροκάλυπτα και σκανδαλωδώς βοήθεια.

Τελευταία όμως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης δηλώνουν ανίκανες για να μας προστατέψουν από τα κύματα των ανταρτών που εγκαταλείπουν νικημένοι την Συρία και έρχονται στην Δύση.


Όσοι εξέθρεψαν την τουρκική επιθετικότητα σύντομα θα καταλάβουν ότι την πάτησαν όπως στην Ουκρανία όπου οι νεοναζιστές που προετοιμάζονταν επί δυο δεκαετίες για την σημερινή κρίση αποδείχθηκαν απλά ένα τσούρμο ανώμαλων οι οποίοι με τις σφαγές τους εναντίον των αμάχων θα επιταχύνουν την διάλυση της Ουκρανίας και θα παραδώσουν στα αφεντικά τους ένα κρατίδιο μερικών δυτικών επαρχιών.Πάει η επένδυση , πάτωσε.


Την στιγμή που ''συμμαχικές'' κυβερνήσεις και επιχειρηματικά σχήματα ετοιμάζουν να πλασάρουν την περίφημη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και την έλευση επενδυτών στην Βόρεια Ελλάδα με τουρκοκαταριανά κεφάλαια η Τουρκία του Ερντογάν φέρεται ανεξέλεγκτα έχοντας μετατρέψει τον ρόλο της ως μπαμπούλας σε εθνικό σκοπό και όραμα. 


Ο Ερντογάν πλέον ονειρεύεται την μετατροπή της Τουρκίας σε θεοκρατικό κράτος και η περίφημη διαλλακτικότητα του πολιτικού ισλάμ αποδεικνύεται ως ο Δούρειος ίππος του εκταλιμπανισμού της Τουρκίας.


Όμως ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πιστέυει στην αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στα παλιά της σύνορα.
Το έχει η μοίρα αυτής της γενιάς να είναι το θύμα της διαμάχης μεταξύ των οράματτιστών  για Ευρωπαική Ένωση με έδρα το Βερολίνο, νέα Βυζαντινή Αυτοκρατορία με έδρα την Μόσχα και νεα Οθωμανική με έδρα την Πόλη.


Ο Θεός βοηθός..

Όσο η Δύση ετοιμάζεται να εκμεταλλευθεί τα πετρέλαια του Αιγαίου και της Κύπρου σε περιβάλλον διχοτόμησης του και αμοιβαίας Ελληνοτουρκικής ''κατανόησης'' και όσο διάφορα επενδυτικά σχήματα και όμιλοι τουρκικών και Καταριανών συμφερόντων ετοιμάζουν απόβαση στην Ελλάδα ο Ερντογάν φέρεται ανεξέλεγκτα δημιουργώντας ένταση στην Συρία και Αιγαίο εκμεταλλευόμενος την στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας εμπνεόμενος από τα νεοοθωμανικά σχέδια αλλά και την ανάγκη να κρατηθεί στην εξουσία για να μην καταλήξει στην φυλακή λόγω των σκανδάλων του.
Αυτή η συμπεριφόρά δεν προβλέποταν από τα σχέδια των αφεντικών του οι οποίοι θέλουν την Τουρκία να εκβιάζει μεν αλλα να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες δε.

Το λάθος που έκαναν οι δυτικοί είναι ότι άφησαν το Κατάρ και τις Αραβικές χώρες του Κόλπου να διεισδύσουν στην Τουρκία και να εγκαταστήσουν τον Ερντογάν ως μαριονέτα τους για την εξάπλωση του σουνιτικού φονταμελισμού. Έτσι χάθηκε η παλιά Κεμαλική φρουρά που θαύμαζε την Δύση και είχε άριστες επαφές μαζί της.


Βέβαια πολλοί ισχυρίζονται ότι  η εισβολή στην Κύπρο έγινε επί Κεμαλιστών και ότι προτεραιότητα του Ερντογάν ήταν η επικράτηση του πολιτικού Ισλάμ στο εσωτερικό και όχι τα επεκτατικά σχέδια εναντίον της Ελλάδας.

Τρίχες... ο Ερντογάν παρόλο που αρχικά συγκρούσθηκε με το Κεμαλικό κατεστημένο  τελευταία και υπό το βάρος των σκανδάλων έκανε στροφή 180 μοιρών αποφυλακίζοντας τους Κεμαλικούς στρατηγούς που ο ίδιος είχε φυλακίσει , ψάχνοντας για νέες συμμαχίες.


Τώρα η Τουρκία δεν δείχνει σημάδια περαιτέρω συναίνεσης στην εκτέλεση του ρόλου της τραμπούκου και δεν αρκείται στον απλό μισθό του μισθοφόρου , θέλει να πλιατσικολογήσει ή ίδια την Ελλάδα.


Φυσικά τα αφεντικά της κοιμούνται όρθιοι.
Αυτό που είναι το πιθανότερο να συμβεί είναι να μην προλάβουν να ολοκληρώσουν τα ''επενδυτικά' 'τους σχέδια τους στην Ελλάδα λόγω της εκδήλωσης στρατιωτικής ενέργειας της Τουρκίας εναντίον μας.

Είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της νεοσυντηριτικής ελίτ που κυβερνάει την Δύση να κοιμάται όρθια νομίζοντας ότι είναι εξυπνότερη από τις περιστάσεις.


Στο όνομα του κέρδους μέσω των δήθεν ισοσκελισμένων ευρωπαϊκών προϋπολογισμών και για να παραμείνει το ευρώ σκληρό νόμισμα μείωσαν ή κατάργησαν τις εξοπλιστικές δαπάνες και τώρα βλέπουν με απλανές βλέμμα τα Ρώσικα πλοία και αεροσκάφη να βολτάρουν ανενόχλητα στην βόρεια θάλασσα και βόρειο Ατλαντικό.


Στο όνομα της μείωσης του εργατικού κόστους αλλά και αφού υπέκυψαν στον εκβιασμό των Αραβικών κεφαλαίων για απόσυρση τους , επέτρεψαν αν όχι προήγαγαν την άλωση της Ευρώπης από μετανάστες του μουσουλμανικού τρίτου κόσμου.
Εάν η Ελληνική οιοικονομία εξαρτάται από τα δάνεια και την εφαρμογή των μνημονίων τότε οι βορειοευρωπαϊκές οικονομίες εξαρτιούνται από τα κεφάλαια και επενδύσεις του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας.(Περισσότερα Κατάρ , η πρώην αποικία που προσάρτησε τους αποικιστές της -


Ξέρω ότι δεν θα το κάνετε γιατί βαριέστε αλλά προσπαθήστε) Έτσι εξηγείται η επικράτηση του ισλαμιστή Ερντογάν το 2003 του οποίου η οικονομική πολιτική στηρίχθηκε στην οικονομική βοήθεια των Αραβικών κεφαλαίων με αντάλλαγμα την σταδιακή  μετατροπή της Τουρκίας σε θεοκρατικό κράτος.


Έτσι εξηγείται και ο εξαναγκασμός της δύσης για την απροκάλυπτη και σκανδαλώδη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς τους ισλαμιστές φονιάδες αντάρτες στην Συρία.


Όποιος θέλει να επαναλαμβάνει την άποψη ότι η Τουρκία είναι εξαρτημένη από την Αμερική ας εξετάσει τις Τουρκοισραηλινές σχέσεις μετά το επεισόδιο του Μαβί Μαρμαρά το 2010 όπου ο ισραηλινός στρατός σκότωσε εννέα Τούρκους ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης 


Ο Ερντογάν απαίτησε την επίσημη συγνώμη των Ισραηλινών , αποζημιώσεις για τις οικογένειες των θυμάτων και πάγωσε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.


Χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του Μπάρακ Ομπάμα τόσο για να πείσει το Ισραήλ να ζητήσει συγνώμη αλλά κυρίως για να πείσει τον Ερντογάν να την αποδεχθεί.


Ωστόσο παρόλο που ο Ερντογάν έκανε μια παροδική υπαναχώρηση συνεχώς υποδαυλίζει την ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών με αποκορύφωμα την έκδοση πριν από μια εβδομάδα διεθνούς εντάλματος για τους στρατηγούς του Ισραήλ που διέταξαν την επίθεση στο πλοίο. 


Ο Ερντογάν δρα χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες και πάντα εν θερμώ.

Τώρα τι να ξαναλέμε , ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες βομβάρδισαν με χημικά την Δαμασκό με χιλιάδες θύματα για να ενοχοποποιήσουν τον Άσαντ και ότι ο Ερντογάν πήγε στον Λευκό Οίκο και έκανε υποδείξεις στον Ομπαμα κουνώντας το δάκτυλο  να επιτεθεί στην Συρία;

Αυτά είναι πλέον αποδεδειγμένα και καταγεγραμμένα από έγκριτους δημοσιογράφους και αναλυτές 


Το θράσος του και η αδιαφορία του για την Δύση και γενικά τις επιπτώσεις των εγκλημάτων του αποδεικνύονται από τις πράξεις του.

Ξεχνάει κανείς την εισβολή στην Συρία τον περασμένο Απρίλιο με τακτικό τουρκικό στρατό και αεροπορία προς υποστήριξη των ισλαμιστών ανταρτών;


Ξεχνάει κανείς τις ηχογραφημένες συνομιλίες του Νταβούτογλου με υπουργούς και στρατηγούς για την δημιουργία προβοκάτσιας με βολές όλμων απο την Συρία προς την Τουρκία για να αρχίσει Τουρκοσυριακός πόλεμος;


Πουθενά δεν αναφέρεται στις ηχογραφημένες συνομιλίες  έστω για αστείο ότι χρειάζεται  να ενημερώσουν τις ΗΠΑ.



Τελευταία μάλιστα ο Ερντογάν καταδίκασε σε είκοσι χρόνια Τούρκους αστυνομικούς που είχαν την ατυχή έμπνευση να ελέγξουν αυτοκινητοπομπή από φορτηγά στο εσωτερικό τη Τουρκίας που μετέφεραν τόνους όπλων για τους αντάρτες της Συρίας.

Εχθές (31-5-2014) η αστυνομία του Ερντογάν συνέλαβε δημοσιογράφο του CNN μπροστά στις κάμερες και την ώρα που μετέδιδε ζωντανά διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη.


O Αμερικάνος δημοσιογράφος θα πάει να κάνει παρέα στους χιλιάδες Τούρκους φυλακισμένους δημοσιογράφους.


Πριν από κάτι εβδομάδες ο Ερντογάν είχε απαγορεύσει το twitter και youtube.

Τα δυτικά νεοσυντηριτκά αφεντικά του είναι τόσο ανόητοι που συνειδητοποίησαν το πόσο επικίνδυνος είναι όταν απαγόρευσε τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και όχι όταν πέταγε χημικά εναντίον παιδιών στην Δαμασκό ή φυλάκιζε δημοσιογράφος ή εμπλέκονταν σε σκάνδαλα δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.


Η ανικανότητα τους να αντιληφθούν την πραγματικότητα δεν οφείλεται εξ ολοκλήρου στην υποκρισία τους και την έλλειψη αξιών , είναι και σε μεγάλο βαθμό νοητικά στερημένοι.
Η Τουρκία του Ερντογάν από το εργαλείο για την επικράτηση των κατάλληλων συνθηκών για το πλιατσικολόγημα της Ελλάδας θα γίνει ο κυριότερος ανασταλτικός παράγοντας εφαρμογής του τελευταίου σταδίου των σχεδίων των πρώην αφεντικών του για την περιοχή.


ΠΗΓΗ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/06/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: