Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Πρωτοφανές: Είχαν δώσει... πολιτικό άσυλο (!) στον Αφγανό επίδοξο βομβιστή που έπιασαν με τους πυροκροτητές!

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η σύλληψη του ισλαμιστή Αφγανού χθες τη νύχτα στην Αθήνα,  ο οποίος μετέφερε επτά ή κατ'άλλες πηγές, οκτώ πυροκροτητές στο σακκίδιό του: 


Ο Αφγανός είχε λάβει πολιτικό άσυλο (!) από την Υπηρεσία Ασύλου, παρά το γεγονός ότι είναι σεσημασμένος (όπως οι περισσότεροι ισλαμιστές τρομοκράτες που έχουν αιματοκυλίσει πρόσφατα την Ευρώπη) και έχει καταγραφεί στο παρελθόν επανειλημμένα από αστυνομικές υπηρεσίες για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, δίνοντας διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας κάθε φορά.

Το ερώτημα είναι ποιος και γιατί του έχει δώσει πολιτικό άσυλο και με ποια δικαιολογία; Πώς μπήκε στην Ελλάδα και πού καταγράφηκε όταν εισήλθε. Ποιος παρακολουθούσε τις κινήσεις του και αν όχι, γιατί δεν τον παρακολουθούσαν.
 
Ποια ΜΚΟ τον περιέθαλψε αρχικά (γιατί στην υπόθεση των ΜΚΟ γίνονται σημεία και τέρατα και οι περισσότερες λειτουργούν, τουλάχιστον ύποπτα).

Πώς τον άφηναν ελεύθερο αφού διαπίστωναν ότι δίνει ψευδή στοιχεία;
Σήμερα το διαπίστωσαν;
Και σήμερα διαπιστώθηκε αυτό πού "χώλαινε" το σύστημα ελέγχου και δεν εντοπιζόταν ενωρίτερα;

Η εξέταση του συλληφθέντα συνεχίζεται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

πηγη
Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας ισλαμιστής Αφγανός με 7 πυροκροτητές! - Πού θα κτυπούσαν και με τι είδους βόμβα;
Συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική αργά το βράδυ του Σαββάτου όταν μετά από πληροφορίες από το εσωτερικό της μουσουλμανικής κοινότητας της Αθήνας ότι "κάτι ετοιμάζεται", συνελήφθη Αφγανός στο κέντρο της πόλης, ο οποίος κατείχε επτά πυροκροτητές από αυτούς που χρησιμοποιούνται σε IEDs (αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς).
Μέσα σε μία τσάντα του είχε εφτά πυροκροτητές, ηλεκτρικούς και ηλεκτρονικούς
Ο νεαρός Αφγανός κρατείται και ανακρίνεται στην Αντιτρομοκρατική.
Μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει πειστικές εξηγήσεις για το υλικό που είχε στην τσάντα του.
 
Είναι η πρώτη φορά που τέτοιο υλικό βρίσκεται στα χέρια ισλαμιστών.
Ερευνώνται ταυτοχρόνως και οι επαφές του με τρομοκρατικές ομάδες της άκρας αριστεράς, καθώς το ακροαριστερό site indymedia είχε σχετική πληροφόρηση για το θέμα.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση το θέμα πολύ σοβαρό, καθώς για να υπάρχουν πυροκροτητές υπάρχει και εκρηκτική ύλη και ήδη το στοίχημα είναι να βρεθεί ακριβώς αυτό: Η βόμβα και τι είδους βόμβα είναι αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: