Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Τούρκοι Ιμάμηδες δρουν ανεξέλεγκτα ως κατάσκοποι του Ερντογάν σε Ευρώπη και Βαλκάνια

Πριν λίγο το  τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε την Ελλάδα να μην σφετερίζεται τα προνόμια των εκλεγμένων μουφτήδων στη Δυτική Θράκη, λίγο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του τρόπου εφαρμογής του ισλαμικού νόμου στην Δυτική Θράκη,…

 
Σκοπός του διαβήματος …οι εξουσίες και η δράση των Τούρκων  φυσικά στην Ελλάδα ειδικά με τους μη εκλεγμένους Ιμάμηδες.

Αποκαλύπτουμε για αυτόν τον λόγο το νέο σχέδιο της Τουρκίας που έχει σκοπό την «άλωση» χωρών και την συλλογή «πληροφοριών» με ένα τεράστιο δίκτυο από θρησκευτικούς υπαλλήλους που ανήκουν στην   περιβόητη Diyanet, που είναι ο θρησκευτικός βραχίονας του ΑΚΡ, όπως αναφέρει το sigmalive.

Ολόκληρο δίκτυο Ιμάμηδων με νέα τακτική ετοιμάζει ο Ερντογάν μετά την αύξηση των ελέγχων στους Τούρκους ιμάμηδες από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, εξαιτίας των περιστατικών κατασκοπίας στα ευρωπαϊκά τζαμιά που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η υπηρεσία θρησκευτικών θεμάτων δημιούργησε  πρόγραμμα για την εκπαίδευση των ιμάμηδων που μιλούν εκτός της  τουρκικής και τη γλώσσα της χώρας υποδοχής για την  «καλύτερη ενσωμάτωση».
 
Η  Άγκυρα στην συνέχεια προχώρησε στην εφαρμογή ενός παρασκηνιακού σχεδίου, με στόχο να δημιουργηθούν ομάδες proxy (βραχίονες-αντιπρόσωπους) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός όταν ο Ερντογάν  και οι συνεργάτες του αισθάνονται ότι πρέπει να τους αξιοποιήσουν.
 
Παρ’ όλο που το πρόγραμμα προσλαμβάνει κυρίως πολίτες τουρκικής καταγωγής σε άλλες χώρες, χρησιμοποιήθηκαν επίσης και μη μουσουλμάνοι.


Ο  Ερντογάν και «οι πολιτικοί ισλαμιστές κακοποιοί του προχώρησαν σε μια νέα φάση εργαλειοποίησης των αλλοδαπών με τουρκικό ή / και μουσουλμανικό υπόβαθρο για πολιτικούς στόχους. Όπως σημειώνεται, αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευση στην Τουρκία, αυτοί οι νέοι θα μεταφερθούν στη χώρα διαμονής τους για να υπηρετήσουν ως κληρικοί και θρησκευτικές προσωπικότητες στις κοινότητες τους, αναφέρει ξένο δημοσίευμα  .

Προφανώς, θα ήταν πολύ πιο εύκολο για αυτούς να αναμειγνύονται, να διεισδύουν και να ασκούν δραστηριότητες εξ ονόματος της κυβέρνησης Ερντογάν.

 
«Με άλλα λόγια, η παραδοσιακή πολιτική αποστολής ιμάμηδων από την Τουρκία θα αντικατασταθεί τελικά από εγχώριους ιμάμηδες που συνδέονται με την τουρκική κυβέρνηση σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και σε άλλα μέρη του κόσμου», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το σχέδιο της τουρκικής υπηρεσίας θρησκευτικών θεμάτων (Diyanet), αφορούσε την μετατροπή  εκατοντάδων  Ιμάμηδων  του AKP, μέσω  προγράμματος  για ξένους σπουδαστές και σεμιναρίων , τα οποία διοργανώνονται  από την τουρκική Κυβέρνηση με σκοπό την μετατροπή τους  σε ένα πολιτικό και φανατικό εκπαιδευτικό σύστημα.

«Στην πραγματικότητα, μερικοί μαθητές απομακρύνθηκαν από το πρόγραμμα, επειδή δεν ταιριάζουν με το προτεινόμενο από την κυβέρνηση προφίλ και δεν έκαναν το σχόλιο με την ξενοφοβική και εχθρική αφήγηση του Ερντογάν.

Το ίδιο συνέβη και με το προσωπικό του Diyanet, με 2813 ιμάμηδες και άλλους κληρικούς, οι οποίοι, συνοπτικά και αυθαίρετα, απολύθηκαν από την κυβέρνηση σε περίπου ένα χρόνο λόγω της κριτικής τους στάσης κατά της κυβέρνησης Ερντογάν», σημειώνεται.

Το πρόγραμμα αποκαλείται επισήμως ως πρόγραμμα ‘’Uluslararası İlahıyat’’ (UIP) και διοικείται από το κυβερνητικό οργανισμό Diyanet και το πλούσιο ίδρυμά του, το Ίδρυμα Diyanet της Τουρκίας (TDV) από το 2006.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, το πρόγραμμα εποπτεύεται από την Τουρκο-Ισλαμική Ένωση για Θρησκευτικές Υποθέσεις (DİTİB) στο Στρασβούργο, την ένωση τουρκοϊσλαμικής οργάνωσης των θρησκειών, η οποία περιλαμβάνει 62 οργανώσεις στο ανατολικό τμήμα της Γαλλίας.


Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν αλλοδαπή εθνικότητα και να είναι άνδρες κάτω των 25 ετών. Οι «εκλεκτοί» επιλέγονται από τις τουρκικές πρεσβείες και τις Ισλαμιστικές ΜΚΟ ευθυγραμμιζόμενες με την κυβέρνηση Ερντογάν. Αφού επιλεχθούν, ελέγχονται κρυφά από θρησκευτικούς αξιωματούχους που εργάζονται στα τουρκικά προξενεία και πρεσβείες.

«Η διαδικασία εξέτασης δεν είναι διαφανής, γεγονός που δημιουργεί εικασίες ότι μόνο οι υποψήφιοι που συμμορφώνονται με το τζιχαντιστικό αφήγημα της κυβέρνησης Ερντογάν θα εγκριθούν. Για παράδειγμα, η αίτηση πρόσληψης έχει ένα μυστικό παράρτημα που ονομάζεται ‘‘έγγραφο αναφοράς’’, το οποίο απαιτεί από έναν ιμάμη που έχει διοριστεί από την τουρκική κυβέρνηση να εγγυηθεί για τον αιτούντα και να γράψει ένα προφίλ του.

Στη συνέχεια, οι ιμάμηδες  στέλνουν αυτό το έγγραφο αναφοράς στον Ακόλουθο της τουρκικής πρεσβείας, ο οποίος στη συνέχεια το διαβιβάζει στο κέντρο του DTIB του Στρασβούργου DİTİB με μυστική σφραγίδα στα έγγραφα.

Οι υποψήφιοι που επιλέχθηκαν, αργότερα θα προσκληθούν για συνέντευξη από ομάδα εμπειρογνωμόνων που αποστέλλονται από την Τουρκία, αφού οι έλεγχοι ιστορικού εκτελούνται από το Γραφείο του Πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Οι φοιτητές λαμβάνουν υποτροφίες που καλύπτουν δίδακτρα σε έξι πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Τουρκία, καθώς και στέγαση και άλλα έξοδα. Μέχρι στιγμής, έχουν αποφοιτήσει από το πρόγραμμα 388 μαθητές.

Μεταξύ 2016-2017, 671 σπουδαστές εγγράφηκαν στο πρόγραμμα από 15 χώρες, που περιλαμβάνουν τη Γερμανία (330), τη Γαλλία (166), το Βέλγιο (45), την Ολλανδία (41), την Αυστρία (21), την Ιταλία (16), Αυστραλία (10), Καναδάς (10), ΗΠΑ (8), Δανία (7), Νορβηγία (4), Ηνωμένο Βασίλειο (3), Σουηδία (2), Ελβετία (7) και Ιαπωνία (1).

Εκτός από τα κανονικά μαθήματα στα πανεπιστήμια, παρακολουθούν συχνά ειδικά σεμινάρια και διαλέξεις από αξιωματούχους του Diyanet και άλλους ιμάμηδες που διορίζονται από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι μυστικό έγγραφο που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2016, δείχνει πως η  Diyanet διέταξε τους ιμάμηδες να κατασκοπεύουν μέλη του κινήματος Γκιουλέν και όλα όσα αφορούν την Τουρκία στις χώρες τους.


Η εντολή απεστάλη σε όλες τις τουρκικές πρεσβείες και προξενεία και υπογράφηκε από τον Halife Keskin, γενικό διευθυντή του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων του Diyanet. Ζήτησε από τους ιμάμηδες να στείλουν λεπτομερείς αναφορές σχετικά με τα μέλη, τα σχολεία και τα ιδρύματα του κινήματος. Μπορούμε να φανταστούμε τι ακριβώς επιχειρούν να κάνουν τώρα στην Δυτική Θράκη οι νεο-οθωμανοί.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: