Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Προφυλακισμένοι παραμένουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί


(Aνανέωση 12:15) Να συνεχιστεί η προφυλάκιση του Αγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, διέταξε σήμερα το δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Στη Σύνοδο της Βάρνας ο Ταγίπ Ερντογάν να μη δεσμεύθηκε για την υπόθεση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών και σήμερα το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε το αίτημα της αποφυλάκισής τους.
Στο δικαστήριο οι δικηγόροι των Μητρετώδη και Κούκλατζη
Από το πρωί υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν πολύ πιθανό να εξεταστεί σήμερα το θέμα της προφυλάκισης του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη. 
Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν κανονικά προγραμματισμένο να εξεταστεί από το δικαστήριο της Αδριανούπολης την Παρασκευή 30 Μαρτίου.  

Τελικά αν και επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για επίσπευση της συνάντησης των δικηγόρων του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη με τον εισαγγελέα της Αδριανούπολης, το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο αφού δεν έγινε η αποφυλάκιση των στρατιωτικών. 

Αρνητική ήταν για ακόμα μια φορά η απόφαση του εισαγγελέα σε ό,τι αφορά το νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.


Οπως έγινε γνωστό, οι δύο Ελληνες θα παραμείνουν προφυλακισμένοι μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και o Ντόναλντ Τουσκ έθεσαν το θέμα στη συνάντηση που είχαν με τον Τούρκο πρόεδρο στη Βάρνα. 

Μάλιστα η συζήτηση για το θέμα είχε διάρκεια είκοσι λεπτών και σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε στον Τούρκο πρόεδρο:
«Είσαι ηγέτης, δεν κινδυνεύεις από δύο στρατιωτικούς που χάθηκαν στα χιόνια.
Πρέπει να κάνουν Πάσχα στα σπίτια τους», επισημαίνοντας ότι η ημερομηνία αυτή είναι η 8η Απριλίου.

Ο κ. Ερντογάν τού απάντησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως το θέμα είναι στα χέρια των Τούρκων δικαστών, οι οποίοι «θα το εκτιμήσουν στη σωστή του διάσταση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στις δηλώσεις του ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις τουρκικές αρχές «ότι θα επιλύσουν το ζήτημα των δύο στρατιωτικών πριν από το ορθόδοξο Πάσχα».

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: