Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Τα τουρκικά κατασκοπευτικά drones σκεπάζουν το Αιγαίο προετοιμάζοντας κτύπημα κι εμείς καθόμαστε και τα κοιτάζουμε...

H χθεσινή παραδοχή της Τουρκίας ότι στέλνει καθημερινά drones επάνω από τα νησιά του Αιγαίου, τα οποία κατασκοπεύουν τις ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις στρατηγικών υποδομών, προετοιμάζοντας πλήγματα των τουρκικών δυνάμεων σε αυτές, όταν έρθει η ώρα, είναι ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίος δεν μπορεί να  μείνει αναπάντητο.


Ειδικά από την στιγμή που συσχετίστηκαν αυτές οι αποστολές και το αποτέλεσμά τους με την Αφρίν.

Τα MALE ANKA, τα οποία αναπτύχθηκαν με συνέπεια και προγραμματισμό από την τουρκική Αεροπορία ειδικά από το 2010, όταν συνέβη και το επεισόδιο του Μαβί Μαρμαρά και διαταράχθηκαν οι σχέσεις με το Ισραήλ, το οποίο μέχρι τότε ήταν ο βασικός προμηθευτής σε UAV και drones της Τουρκίας, οδήγησε σε ένα εξαιρετικό σύστημα παρατήρησης, μόλις ανασχεδιάστηκε το οπτικοηλεκτρονικό σύστημα που στην αρχική σχεδίαση ήταν βαρύ και ογκώδες.

Βασική τους αποστολή είναι η κατασκοπεία και χρησιμοποιούνται τόσο από το Στρατό Ξηράς, όσο και από το Ναυτικό, αλλά και την Αεροπορία. Το ΑΝΚΑ έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί επί σχεδόν 24 ώρες προτού χρειαστεί ανεφοδιασμό.

Τουρκικά Μέσα ανέφεραν ότι η παρουσία των drones στο Αιγαίο αποτελεί ένα μήνυμα προς την Ελλάδα και το ζήτημα είναι πώς θα απαντήσει σε αυτό το μήνυμα η Ελλαδα.


Κατάρχήν η υπόθεση "αποστολή τουρκικών drones στο Αιγαίο" για κάποιους που το έμαθαν τώρα, είναι εντυπωσιακή και ανησυχητική. Για τους αναγνώστες του pronews.gr  είναι γνωστό από το... 2014!

Τότε σε ένα άρθρο με τίτλο *** "Συνεχείς πτήσεις - Τα τουρκικά UAV "αλωνίζουν" ανενόχλητα στο Αιγαίο" αποκαλύπταμε ότι "Τα τουρκικά UAV "αλωνίζουν" εντελώς ανενόχλητα στο Αιγαίο. Παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει έμμεσα "αιτήματα" αναχαίτισής τους από μαχητικά της ΠΑ τα οποία επανειλημμένα τα έχουν εγκλωβίσει..."
Το θέμα είναι τι είδους αντίδραση μπορεί να υπάρξει από ελληνικής πλευράς:


Η αντίδραση είναι δύο ταχυτήτων: Ή στέλνουμε κι εμείς drones επάνω από την Μικρά Ασία και κατασκοπεύει σε βάθος 100 χλμ. τις τουρκικές προετοιμασίες και ανταποδίδουμε ένα "ισοδύναμο τετελεσμένο" ή ξεκινάμε να καταρρίπτουμε τα drones αυτά.

Γιατί το να μην καταρρίπτεις τα μαχητικά του εχθρού που πραγματοποιούν διελεύσεις επάνω από το έδαφός σου έχει την λογική της αποφυγής κλιμάκωσης.

Το να μην καταρρίπτεις και τα αεροσκάφη-ρομπότ που σου στέλνει σε σου προετοιμάζουν την διάτρηση της άμυνά σας, αυτό φτάχει στα όρια της εθνικής αυτοχειρίας. Είπαμε ότι έχουμε αυτό που λέμε "χαμηλή αποτρεπτική φήμη" παγκοσμίως. Ας μην εξευτελιστούμε εντελώς στα μάτια εχθρών και φίλων.

Θα είναι και μία καλή άσκηση των χειριστών στις αντιαεροπορικές Μοίρες και ένα καλό τεστ στα πυραυλικά συστήματα, αλλά και στα συστήματα εντοπισμού. Υπάρχουν οι κατάλληλοι αισθητήρες εντοπισμού τους;













*** "Συνεχείς πτήσεις - Τα τουρκικά UAV "αλωνίζουν" ανενόχλητα στο Αιγαίο"
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: