Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η ΒΑΡΝΑ, Ο ΓΚΙΟΥΝΓΚΕΡ, Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα ζητούμενο που ίσως κάποιοι δεν το έχουν ακόμα καταλάβει, είναι ότι Ερντογάν κινείται με την πολιτική του παζαρέματος όταν δεν ασκεί την πολιτική της επιβολής εθνικιστικών κορόνων.


Έτσι και το θέμα της φυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ένα σκάνδαλο στην σύγχρονη ελληνική ιστορία, έχει γίνει αντικείμενο παζαριών από τον Ερντογάν με την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή την φορά.

Όπως είδαμε στην συνάντηση κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας στην Βάρνα της Βουλγαρίας ο Ζ.Κ. Γιούνκερ τόνισε ότι για να μπορέσει η Τουρκία να προχωρήσει στην ενταξιακή της πορεία είναι ουσιαστικό να βελτιώσει τις σχέσεις της με δύο χώρες-μέλη της ΕΕ. Που δεν είναι άλλες από την Κύπρο και την Ελλάδα.
 
«Είμαι αντίθετος με αυτούς που υποστηρίζουν, επιφανειακά μερικές φορές ή και δημαγωγικά ότι πρέπει να διακόψουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία», είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ. Τονίζοντας ότι είναι υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων. Αλλά και ότι ο ίδιος πάντα υποστήριζε τις προσπάθειες της Τουρκίας να γίνει μέλος της ΕΕ.

Και μπορεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να ζήτησε όχι μόνο την άμεση αποφυλάκιση των δύο στελεχών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά να έθεσε και σαφές χρονικό περιθώριο, όμως ο Ερντογάν αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως έχει την δική του… ατζέντα.

Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο Ερντογάν θα τους αφήσει πριν από το Πάσχα, έκτος και εάν… κάποια ευρωπαϊκά κονδύλια καταφέρουν να πείσουν γι αυτό τον Τούρκο ηγέτη.

Το έχουμε πει και το ξανάλεμε : η Τουρκία την μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει είναι η γλώσσα της ισχύος, αλλά εκτός από αυτό εδώ υπάρχει και κάτι άλλο.
Καθώς η οικονομία της αρχίζει και «τρίζει» επικίνδυνα, προσφέρεται ίσως για κάποια ευνοϊκά αποτελέσματα.

Ίδωμεν!



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: