Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Ήχησαν σειρήνες συναγερμού σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο – Σε «πορτοκαλί» συναγερμό η χώρα – Δείτε το Βίντεο

Σειρήνες ήχησαν στο κέντρο της Ορεστιάδας και στο Διδυμότειχο.
Ο Στρατός προχώρησε σε δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει αναφέρει εδώ και καιρό τις μετακινήσεις δυνάμεων και το καθαρά πολεμικό κλίμα που επικρατεί σε Έβρο και νησιά.
 
Πάντως συνήθως μια τέτοια κίνηση προαναγγέλεται… Κάτι που φαίνεται τώρα να μην έγινε προσδίδοντας «έκτακτο» χαρακτήρα στην ενεργοποίηση.
Δείτε το βίντεο με το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε ***το thrakinea.gr.


Σε αυξημένη ετοιμότητα ή «πορτοκαλί» συναγερμό, θέτει η κυβέρνηση το υπουργείο Αμυνας και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, σε αρμόδια κυβερνητικά κέντρα έφτασαν φήμες ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει ακόμη περισσότερο την ένταση στο Αιγαίο, πριν και μετά τις ημέρες του Πάσχα, και σε μια περίοδο όπου ξεκινά για τα καλά η τουριστική περίοδος για την Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό, ξεκάθαρο μήνυμα επιχειρησιακής εγρήγορσης εκπέμπουν με μεγαλύτερη ένταση τους τελευταίους μήνες οι φρουρές των νησιών.


Από το βορειότερο άκρο του Αιγαίου έως στις εσχατιές της νότιας πλευράς του αρχιπελάγους, οι δυνάμεις ασκούνται διαρκώς με πολλούς συναγερμούς και πολυποίκιλα “επεισόδια”.

Περισσότεροι από 120 συναγερμοί έχουν δοθεί το τελευταίο 14μηνο ενώ έχουν πραγματοποιηθεί από το σύνολο των δυνάμεων βολές με κάθε είδους οπλικό σύστημα που υπάρχει στα νησιά τα οποία βρίσκονται υπό τη διοίκηση της ΑΣΔΕΝ αποκαλύπτει το onalert.gr.

Βολές με βαρέα όπλα πεζικού, από άρματα μάχης, από οβιδοβόλα του πυροβολικού καθώς επίσης από το σύνολο του φορητού οπλισμού.

Σε αυτές τις ασκήσεις καταγράφεται η αύξηση του αριθμού των εθνοφυλάκων, αλλά και η μετακίνησή τους από μεγάλα νησιά σε μικρότερα, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εκάστοτε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Κύριες ασκήσεις είναι φυσικά οι ανακαταλήψεις βραχονησίδων, οι έκτακτες επανδρώσεις ακόμη και των πιο απομακρυσμένων φυλακίων, η υπεράσπιση νησιών μέχρι να φτάσουν δυνάμεις από την ηπειρωτική χώρα καθώς και άλλα σενάρια.

Ούτε οι δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ, Τ.Πάιατ, ήταν τυχαίες σήμερα….

***το thrakinea.gr.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: