Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Αυτοί είναι οι 3 αλλοδαποί δολοφόνοι του 25χρονου στου Φιλοπάππου

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους

Τα στοιχεία των τριών αλλοδαπών δολοφόνων του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα στου Φιλοπάππου, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. 
Σε βάρος των τριών αλλοδαπών ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της συμμορίας.
YOUNAS (ον) IMTISAL του YOYNAS και της SAJIDA , γεννηθέντα στις 16-8-2001 ή 16-8-2003 στο Πακιστάν
 

QADEER ή AHMED (ον) AHMAD ή QADEER του NAZAR και της SHANAZ ή SHEHNAZ , γεννηθέντα στις 5-5-1990 στο Πακιστάν

 ABDEEN (ον) SAJJAD KHALEEL IBRAHIM ή SAJJAD του KHALEEL ή HALLEL και της MATIHA ή MADEEHA SAFAR ή MADIHAA , γεννηθέντα στις 17-7-1993 στo Ιράκ

Την Δευτέρα τον δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι τρεις αλλοδαποί - δύο Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 28 ετών και ένας 25χρονος Ιρακινός - κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του 25χρονου φοιτητή Νικόλα Μουστάκα, ανήμερα του 15Αυγουστου, στον λόφο του Φιλοπάππου.

Σε βάρος τους η εισαγγελία άσκησε κακουργηματικές ποινικές διώξεις για τις οποίες απολογήθηκαν ενώπιον του 13ου ανακριτή και για αυτές τις κατηγορίες κρίθηκαν σήμερα προφυλακιστέοι αμέσως μετά τις απολογίες τους.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των τριών αλλοδαπών έχει ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της σύστασης συμμορίας.
Το στυγερό έγκλημα που έχει συγκλονίσει τη κοινή γνώμη έλαβε χώρα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο Φιλοπάππου, όπου ο νεαρός βρισκόταν μαζί με 23χρονη Πορτογαλίδα φίλη του.

«Συγκλονισμένη» η οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην ανακριτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, δια του δικηγόρου της κ. Δημήτρη Τσοβόλα.

Μάλιστα, το πρωί στα δικαστήρια, κατά την μεταγωγών των τριών κατηγορουμένων, το παρών έδωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τους βουλευτές τους Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό. Περίπου 20 άτομα συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα κατά τον κατηγορουμένων .

«Θέλαμε μόνο να ληστέψουμε»
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι, που δεν είχαν δικηγόρο, φέρονται να επιχείρησαν να αντικρούσουν στις απολογίες τους την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, επισημαίνοντας πως σκοπός τους ήταν η ληστεία και όχι η δολοφονία του 25χρονου φοιτητή.

«Πήγα για να κάνω ληστεία» φέρεται να υποστήριξε χαρακτηριστικά στον ανακριτή ο 17χρονος Πακιστανός σημειώνοντας πως δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει το θύμα, ωστόσο ο 25χρονος γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό

Από την πλευρά, του ο 27χρονος ομοεθνής φέρεται να ανάφερε στην απολογία του: « Ο μικρός (σ.σ ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του) πήρε την τσάντα της κοπέλας και μέσα δεν είχε λεφτά ούτε κινητό τηλέφωνο.

Το θύμα είχε το κινητό στην τσέπη του και είπε ότι θα μας το έδινε. Την στιγμή που το θύμα έβαλε το χέρι του στη τσέπη υπέθεσε ότι ο 17χρονος (συγκατηγορούμενος) θα έκανε κίνηση προς το μέρος του. Σήκωσε τα χέρια του έκανε βήματα προς τα πίσω γλίστρησε και έπεσε».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: