Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Νέα όπλα σε Κούρδους- εγκαταστάσεις συστημάτων ραντάρ από τους Αμερικάνους...!!!

ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΜ ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ...!!


Ο διεθνής συνασπισμός που βρίσκεται υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει εγκαταστήσει στη Συρία προηγμένα συστήματα ραντάρ στις κουρδικές περιοχές της Χασάκα και του Άιν αλ Αράμπ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία, σημειώνει κουρδικό δημοσίευμα της Αρμπίλ- στην αγγλική.



Τοπική πηγή, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρει ότι οι εξοπλισμοί έχουν εγκατασταθεί σε αεροπορικές βάσεις που είχαν δημιουργηθεί παλαιότερα στο νότιο Κομπάνι και στο Ρομαϊλάν της Χασάκα.


«Οι διευκολύνσεις αυτές είναι απαραίτητες για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων που θα καλύπτουν ενδεχομένως την περιοχή από την Μανμπίτς ως το Ντέιρ εζ Ζορ, ανέφερε η πηγή.


Επίσης, αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ έστειλαν πρόσφατα πρόσθετες αποστολές όπλων και πυρομαχικών στις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, προκειμένου να προετοιμασθούν οι μαχητές που εκπαιδεύονται από τους Κούρδους για την τελική επίθεση κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ στην νότια επαρχία της Χασάκα.


Τα νέα μέτρα είναι προφανώς σύμφωνα με το σχέδιο της Ουάσιγκτον να ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία στη Συρία, επιτρέποντας στους συμμάχους της να περιορίσουν τους αντιπάλους τους όπως έγινε με την επέκταση της επιρροής τους στη Συρία και τον εκτοπισμό των Ιρανών στρατιωτών.


Μια άλλη πηγή από το Δημοκρατικό Κόμμα (PYD) ανέφερε νωρίτερα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα αποσυρθούν από το συριακό Κουρδιστάν όταν θα νικήσουν το Ισλαμικό κράτος, προκειμένου να σταματήσουν την ιρανική επιρροή και να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα.


--
The Hellenic Information Team
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: