Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Στάζουν μίσος κατά της χώρας μας oι Τούρκοι: «Οι Έλληνες θέλουν ξυλοφόρτωμα, να τους γεμίσουμε με μετανάστες»

Αμφισβητούν εκ νέου τη Συνθήκη της Λωζάνης


Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις. Και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αλλά και περιθωριακοί πολιτικοί φωνασκούν και πετούν συνεχώς απειλές κατά της Ελλάδας.
 
Η Τουρκία είναι ασυγκράτητη και εκνευρισμένη λόγω της οικονομικής κρίσης που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα. Ετσι, οι Τούρκοι αξιωματούχοι εφευρίσκουν εχθρούς και σηκώνουν το επίπεδο των εντάσεων στο υψηλότερο επίπεδο για εσωτερική κατανάλωση. 

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσουν σε μεγαλύτερες προκλήσεις, αν δουν ότι βρίσκονται στο καναβάτσο.

«Η Ελλάδα θέλει ένα καλό ξυλοφόρτωμα” ήταν μεταξύ αλλων *** η νέα απειλή του Τούρκου ακροδεξιού πολιτικού, Μουσταφά Νεστιτζί.

O Γενικός Πρόεδρος του Κόμμα της Μεγάλης Ενότητας στο νέο παραλήρημα εθνικισμού, κατηγόρησε τη χώρα μας ότι στηρίζει τα μέλη του PKK και της FETO και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: ¨Η Ελλάδα δεν δικαιούται κλάδο ελαίας, κατά την γνώμη μου είναι θέμα ξύλου, χρειάζεται ένα καλό ξυλοφόρτωμα«
 
 
Ο Ντεστιτζί είπε πως η Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία δεν δίστασε να δείξει την εχθρότητα της προς το τουρκικό έθνος και συνέχιζε λέγοντας : «Λίγες μέρες αργότερα, στις 30 Αυγούστου θα ζήσουμε την επέτειο της Μεγάλης Επίθεσης. Προσπαθούνε να πάρουν εκδίκηση για το ότι τους ρίξαμε στην θάλασσα στην Σμύρνη, ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει εκείνο τον πόνο. Όταν λέμε αισθάνονται τον πόνο, εννοούμε πως σε κάθε ευκαιρία δείχνουν μίσος για την Τουρκία.

Ο Ντεστιζί είπε πως υπάρχουν διάφορα που μπορεί να κάνει η Τουρκία κατά της Ελλάδας και συνέχισε λέγοντας:

«Αφού οι επικεφαλής στην Ελλάδα αγαπάνε τόσο τους πρόσφυγες δεδομένου ότι πάνε χέρι-χέρι με αυτούς που ζητάνε άσυλο, ε τότε ας ανοίξουμε και εμείς τις πύλες και να στείλουμε εκεί όλους αυτούς που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα για να πάνε στην Δύση.

Αφού λοιπόν αγαπάνε τόσο τους πρόσφυγες, αφού αγαπάνε τόσο τους ανθρώπους, αφού λένε πως είναι τόσο ουμανιστές, τότε να τους αφήσουμε μόνους τους με την αγάπη τους για τον άνθρωπο. Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε.

Αυτό είναι λοιπόν το επίπεδο των Τούρκων. Στάζουν μίσουν κατά της χώρας μας συνεχώς.
 
Δείτε το βίντεο: 

Δηλώσεις έκανε ο γνωστός πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Ερντογάν Μπαγίς.

Ο Εγκεμέν Μπαγίς, πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, είπε ότι η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών έστειλε ένα σαφές μήνυμα φιλίας στον ελληνικό λαό. Επέμεινε στις προκλητικές τουρκικές θέσεις για το Αιγαίο και στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάνης.

Επίθεση κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών, εξαπέλυσε ο Εγκεμέν Μπαγίς, στενός συνεργάτης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ισχυρίστηκε ότι η απόφαση να χορηγηθεί άσυλο και ασφαλές καταφύγιο στην Ελλάδα σε οκτώ «Γκιουλενιστές τρομοκράτες», είναι δηλητηριώδης και καταστρέφει τα κίνητρα όσων αισιοδοξούν και στις δύο πλευρές».

«Δεν κρίνουμε την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ωστόσο, κανένα έγκλημα δεν θα έπρεπε μείνει ατιμώρητο. Πρόκειται για μια παγκόσμια αρχή του δικαίου», είπε ο κ. Μπαγίς.

Ερωτηθείς για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Μπαγίς τονίζει ότι «ο λαός της Τουρκίας, από τον κάθε απλό πολίτη μέχρι τον ίδιο τον Πρόεδρο Ερντογάν, έστειλε ένα πολύ σαφές μήνυμα φιλίας στον ελληνικό λαό. Ήταν μια απόφαση βασισμένη στη γενναιοδωρία, την ανθρωπιά και την πολιτική κρίση: ένα σαφές μήνυμα για το πώς οι Τούρκοι βλέπουν τη μελλοντική σχέση των δύο χωρών».

Για τις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη, ο Τούρκος αξιωματούχος, Μπαγίς επανέλαβε τις γνωστές τουρκικές θέσεις ότι «το ζήτημα αυτό είναι μέρος των αντιπαραθέσεων στο Αιγαίο. Λόγω των διαφορετικών μας θέσεων, προσδιορίζουμε διαφορετικά τα πράγματα. Αυτό που εσείς ορίζετε ως παραβίαση του εναέριου χώρου συνιστά απλώς μια πτήση στον διεθνή εναέριο χώρο.

Η Τουρκία εδώ δεν ενεργεί με πρόθεση να προκαλέσει την Ελλάδα, αλλά με σκοπό να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της βάσει του διεθνούς δικαίου. Ως δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουμε υποχρεώσεις να προστατεύουμε και να προφυλάσσουμε ο ένας τον άλλον».

Για την προκλητική συνέχιση του λεγόμενου casus belli από την Τουρκία, ο Εγκεμέν Μπαγίς πρότεινε να συγκροτηθεί κοινή κοινοβουλευτική επιτροπή Ελλάδας — Τουρκίας για να εργαστεί σε αυτό το θέμα.

«Ο Πρόεδρος μας το έχει τονίσει πολλές φορές αυτό. Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε κάθε πιθανότητα να επιτύχουμε μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση στις διαφορές στο Αιγαίο ως σύνολο», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Συνθήκη της Λοζάνης, ο συνεργάτης του Ερντογάν, είπε ότι η Τουρκία δεν διεκδικεί νησιά, νησίδες ή γεωγραφικά χαρακτηριστικά που παραχωρήθηκαν αδιαμφισβήτητα στην Ελλάδα «από διεθνώς έγκυρα όργανα» αλλά ισχυρίστηκε ότι «υπάρχουν ακόμα πολλά, νησίδες και γεωγραφικοί σχηματισμοί στο Αιγαίο των οποίων η κυριαρχία δεν δόθηκε αδιαμφισβήτητα στην Ελλάδα μέσω συνθηκών. 

Και αυτό το θέμα είναι ένα από τα εμπόδια προτού επιτύχουμε μια διευθέτηση όσον αφορά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υποστηρίζουμε μια ολιστική προσέγγιση όσον αφορά την επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο».

*** η νέα απειλή του Τούρκου ακροδεξιού πολιτικού, Μουσταφά Νεστιτζί.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: