Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

«“M. Aλβανία” σημαίνει πόλεμος» – «Πιθανή η εμπλοκή της Ελλάδας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο»

«Βόμβες» από το Βελιγράδι


Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο Σέρβος ΥΠΑΜ.
Η τοποθέτηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την κρίση που έλαβε χώρα στο Κόσοβο. Σίγουρα δεν γίνονται τυχαία.
 
Το ανησυχητικό είναι και στο σημείο που αναφέρεται στην Ελλάδα.
Με λίγα λόγια  λέει πως αν υλοποιηθεί αυτή η ιδέα θα υπάρχει και εμπλοκή της Ελλάδας. 

Τι μπορεί να σημαίναι αυτό και πως μπορεί να συμβεί;
Σίγουρα οι Αλβανοί που είναι στην Ελλάδα, όχι βέβαια η πλειοψηφία, για να είμαστε δίκαιοι, ορισμένοι εξ’αυτών, θα μπορούσαν να υποκινήσουν ταραχές εντός ορισμένων πόλεων, με σκοπό να δημιουρήσουν μία αναταραχή, κυρίως ίσως σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Αλβανία.

Η χώρα βέβαια θα μπορούσε να εμπλακεί ίσως και πιο άμεσα, στέλνοντας βοήθεια στο Βελεγράδι. Υποθετικά βέβαια όλα αυτά τα σενάρια, όμως αυτή η τοποθέτηση δεν μπορεί να μείνει στον αέρα, τίποτα δεν λέγεται τυχαία στα Βαλκάνια.

Οι πρόσφατες και μελλοντικές προκλητικές συμπεριφορές των Αλβανών εκπορεύονται από τις «υποσχέσεις» της δύσης ( ΕΕ, Γερμανία, ΝΑΤΟ) περί αλλαγής των συνόρων υπέρ αυτών. Αρα όλα είναι πιθανά πλέον.
 
 
Αναλυτικά τι αναφέρει το δημοσίευμα:

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν, δήλωσε ότι θα πρέπει να σταματήσει η προπαγάνδα (διάδοση) της «Μεγάλης Αλβανίας», μια ιδέα που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πιο επικίνδυνη στα Βαλκάνια.

«Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει η προπαγάνδα της ‘Μεγάλης Αλβανίας’, είναι η πιο επικίνδυνη πολιτική ιδέα στα Βαλκάνια. «Μεγάλη Αλβανία», σημαίνει πόλεμος, όχι μόνο πόλεμος με τη Σερβία και τους Σέρβους, αλλά κυρίως με το Μαυροβούνιο, την ‘Μακεδονία’, ίσως και την Ελλάδα, αλλά σίγουρα με τη Σερβία», είπε ο Βουλίν, σημειώνει το echedoros.

Σε δήλωσή του στη τηλεόραση ‘Hepi’, είπε ότι δεν συμφωνήθηκε τίποτε για το ζήτημα της οριοθέτησης, επειδή οι μεγαλύτερες δυνάμεις είναι εναντίον, όπως για παράδειγμα η στάση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
 
«Θέλουν ένα ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε ο Βουλίν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου θέλουν να δικαιολογήσουν το 1999, διότι η οριοθέτηση θα σήμαινε ότι η επίθεση του ΝΑΤΟ δεν ήταν νόμιμη, και ως εκ τούτου, θα παραδέχονταν ότι αυτές οι επιθέσεις ήταν πράξεις βιαιότητας και οτιδήποτε άλλο εκτός από έννομες.

Tαυτόχρονα, σε δηλώσεις βόμβα προχώρησε και ο γνωστός αναλυτής και διπλωμάτης Πιέρ Μιρέλ. 
Αναφερόμενος στην εικασία της αναθεώρησης των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου και συνδυάζοντας αυτήν με αποτυχία στο δημοψήφισμα στα Σκόπια, επεσήμανε τους κινδύνους που θα προέλθουν από τους Αλβανούς των Σκοπίων, αφού θα πουν ότι δεν έχουν θέση σε αυτή τη χώρα. Με τον τρόπο αυτό θα ενθαρρυνθεί η ιδέα της αναθεώρησης των συνόρων», είπε ο Μιρέλ.

Είπε, ακόμη, ότι εμπιστευτικές πηγές δείχνουν ότι στην πΓΔΜ έχουν ξεκινήσει κάποιες μη επίσημες κινήσεις για να διαπιστωθεί η δυνατότητα να εγκαταλείψουν οι Αλβανοί το ‘μακεδονικό’ κράτος και να ενταχθούν στην Αλβανία.

«Εάν οι Βούτσιτς και Θάτσι προβούν σε μια αναδιάταξη των συνόρων, γιατί να μην το κάνει και ο Ράμα με τον Ζάεφ για να ενταχθούμε και εμείς στην πατρίδα, την Αλβανία», είπε ένας κάτοικος από Μεγάλη Δίβρη (Debar), σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.  









πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: