Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Στην Μεγίστη κατέπλευσε η ΤΠΚ «Δανιόλος» με το Barbaros εντός της ακτίνας βολής των MM-40 Exocet Block 3 (βίντεο) (upd)


Στο λιμάνι της Μεγίστης  (Καστελόριζο) κατέπλευσε η ΤΠΚ Ρ68 Δανιόλος, κλάσης Ρουσέν, το καλύτερα εξοπλισμένο πλοίο επιφανείας του ΠΝ, τόσο σε ότι αφορά την επιθετική του ικανότητα με βλήματα επιφανείας-επιφανείας MΜ-40 Exocet Block 3, όσο και αμυντικά με το μοναδικό σε υπηρεσία στο ΠΝ πυραυλικό σύστημα αναχαίτισης επερχόμενων αντιπλοϊκών εχθρικών βλημάτων.


Στη περιοχή πλέει μια ακόμα ΤΠΚ του ΠΝ. Αρκετά πιο νοτιοανατολικά, πλέει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros, σε έναν κλοιό δύο τουρκικών φρεγατών και δύο πυραυλακάτων, αλλά και δύο ελληνικών φρεγατών.

Η ΤΠΚ Δανιόλος  κλάσης Ρουσέν εκτός από τους δύο τετραπλούς εκτοξευτές βλημάτων Exocet διαθέτει ακόμη το αντιπυραυλικό σύστημα RAM και ένα πυροβόλο Oto Breda Super Rapid των 76 χλστ.
 
Ο αντιπλοϊκός ΜΜ-40 Εxocet στην έκδοση Block 3 με ακτίνα δράσης 180 χλμ. που εξοπλίζει τις πυραυλακάτους κλάσης Ρουσέν, είναι ένα όπλο το οποίο σε χαρακτηριστικά προσβολής των εχθρικών πλοίων (ακτίνα δράση, προφίλ ελιγμών κλπ) δεν έχει απάντηση από το τουρκικό Ναυτικό.

Τα χαρακτηριστικά της ΤΠΚ Δανιόλος κλάσης Ρουσσέν είναι:

Μήκος: 61.9m Πλάτος:9.5m Βύθισμα:2 m Εκτόπισμα:660tn
Μέγιστη Ταχύτητα:34.5 knots  Αυτονομία:Πάνω από  1000 ν.μ.

Οπλισμός :1.Οκτώ (8) Κ/Β EXOCETMM40 BLK3 2.1ΠΒ76mm/62 SUPER RAPIDO  3.Δύο (2) ΠΒ 30mm OTO BREDA 4.Αντιβληματικό (CIWS) : A/A Σύστημα: GMLS RAM
Πρόωση :Τέσσερις κύριες μηχανές MTU με μέγιστη ιπποδύναμη 5790HPανα μηχανή.
Πλήρωμα:45 άνδρες

Η Ελλάδα έχει οικειοποιηθεί 18 "τουρκικά" νησιά, 1 βραχονησίδα και 42.000 τχλμ θαλάσσιας περιοχής γύρω από την Κρήτη" αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να τονίζει πως "τα σύνορα της καρδιάς μας διαφέρουν από τα φυσικά σύνορα".

Πιο αναλυτικά, τουρκικό ΜΜΕ τονίζει πως η Ελλάδα κατέχει παράνομα 18 νησιά και 1 "τουρκική" βραχονησίδα καταγγέλλοντας πως η Ελλάδα παράνομα κάνει έρευνες και εκμεταλλεύεται τον θαλάσσιο πλούτο της γύρω από την Κρήτη.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στις ελληνικές έρευνες Νότια του Ιονίου και της Κρήτης με το νόμο Νο 4001/2011 που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 22 Αυγούστου 2011 και στο νόμο Νο 179/2011 το οποίο δημοσιεύθηκε στον ΟΗΕ το 2012.


Η τουρκική κυβέρνηση δεν απέτρεψε τότε τις ελληνικές έρευνες δίνοντας θάρρος στην Ελλάδα για έρευνες Νότια της Κρήτης σε τουρκική θαλάσσια περιοχή.

Επιπλέον με το νόμο Νο 2186/2014 στις 8 Αυγούστου του 2014 συμπεριέλαβε 18 "τουρκικά" νησιά στο πεδίο ερευνών για υδρογονάνθρακες.

Σύμφωνα όμως με την Συνθήκη του Λονδίνου και τη Συνθήκη της Λωζάννης μόνο το το 1/4 της Κρήτης ανήκουν στην Ελλάδα και 14 νησιά γύρω από την Κρήτη ήταν υπό τουρκικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις συντεταγμένες, η περιοχή που η Ελλάδα υπέγραψε σύμβαση για έρευνες υδρογονανθράκων καλύπτει 42.000 τχλμ τα οποία εμπίπτουν σε τουρκική δικαιοδοσία.


"Τα φυσικά σύνορά μας, είναι διαφορετικά από τα σύνορα της καρδιάς μας"

Οι πλήρεις δηλώσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν όπως μεταδόθηκαν από το κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TRT Haber έχουν ως ακολούθως:

«Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήσαμε μία επίσκεψη στη Μολδαβία.
Πραγματοποιήσαμε πολύ καλές συναντήσεις.

Συμμετείχαμε σε διαφορετικά προγράμματα στο Gökoğuz το οποίο θεωρώ ως αδιαχώριστο κομμάτι της χώρας αυτής και συναντηθήκαμε με τους ομογενείς μας.


Πραγματοποιήσαμε εγκαίνια διαφορετικών έργων τα [οποία] κάναμε. Αυτά ήταν δώρα στους ομογενείς στο όνομα του τουρκικού λαού. Πήγαμε πρόσφατα στην Ουγγαρία και επιστρέψαμε με πολύ καλές αναμνήσεις.


Μας υποδέχονται με την ίδια καλή φιλοξενία και στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη.
 Τα φυσικά σύνορά μας είναι διαφορετικά και τα σύνορα της καρδιάς μας είναι διαφορετικά. 

Βελτιώνουμε τις σχέσεις μας μετά από αιώνες με τους φίλους, τα αδέλφια και τους ομογενείς μας που βρίσκονται μέσα στα σύνορα της καρδιάς μας.»








Δείτε εικόνες και βίντεο








πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: