Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ... Στρατιωτική βάση κατασκεύασαν οι Τούρκοι στο νησί Τσαβούς.

Σε κατάσταση πολιορκίας το Αιγαίο...

Ο τουρκικός στρατός δημιούργησε νέες εγκαταστάσεις στο νησί Τσαβούς σε απόσταση ενός μιλίου από τις βραχονησίδες Ίμια, που παραπέμπουν σε ολόκληρη στρατιωτική μονάδα, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για την χρησιμότητα τους.

Δίπλα από τον οθωμανικό φάρο που υπήρχε, κατασκευάστηκε παρατηρητήριο που χτίστηκε από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και κοιτώνες για στρατιωτική μονάδα επιπέδου τάγματος για εκατοντάδες στρατιώτες τα οποία και ολοκληρώθηκαν ενώ 4 τουλάχιστον περιπολικά γυροφέρνουν τις βραχονησίδες καθημερινά πλέον.


Το παρατηρητήριο είναι εφοδιασμένο με θερμικές κάμερες που χρησιμοποιούνται από στρατιώτες 24 ώρες το 24ωρο, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα, «να ελέγχονται ακόμη και τα πουλιά που πετάνε στις Βραχονησίδες Kardak/Ίμια στο Αιγαίο».

Ταυτόχρονα στην Αλικαρνασσό, (Bodrum Kadikalesi) σε υψόμετρο 445 μέτρων σε παρακείμενο λόφο που «κοιτά» τις βραχονησίδες Ίμια, έχει τοποθετηθεί ραντάρ επιφανείας που ελέγχει όλες τις κινήσεις στην θάλασσα σε 15 ελληνικά νησιά στην περιοχή μέχρι τον κόλπο του Κουσάντασι, καλύπτοντας περιοχή 250 χλμ.


Το ραντάρ, λειτουργεί σε 24ωρη βάση παρακολουθώντας τα πάντα με ειδικές κάμερες θερμικής απεικόνισης στην περιοχή καταγράφοντας όλες τις κινήσεις.


Το μόνο που δεν μας είπαν οι Τούρκοι είναι ποια όπλα ευθυτενούς ή καμπύλης τροχιάς εγκαταστάθηκαν εκεί και πόσα αντιαρματικά συστήματα και οτιδήποτε άλλο που θα ήταν χρήσιμο κατά των ελληνικών πολεμικών πλοίων που θα έπλεαν στην περιοχή. 


Οι Τούρκοι έχουν «λοκάρει» 18 ελληνικά νησιά και πάνω από 150 βραχονησίδες. Μέσω της πίεσης και της πολεμικής απειλής θέλουν να βάλουν στο τραπέζι το νέο χάρτη των «γκρίζων» ζωνών.


Ο τουρκικός στρατός με ένα πυραυλικό σύστημα μικρού σχετικά βεληνεκούς θα μπορούσε να ελέγξει ολόκληρη την περιοχή σε οποιαδήποτε περίπτωση. 


Ποια είναι λοιπόν ακριβώς η χρησιμότητα μια τέτοιου τύπου εγκατάστασης επιπέδου ολόκληρου τάγματος πεζικού ή καλύτερα πεζοναυτών 1 μίλι από τα Ίμια;


Υπάρχει τουρκικό σχέδιο τύπου Ίμια-2 που αφορά πιθανή κατάληψη των βραχονησίδων και άλλων γειτονικών νησιών, με σκοπό την κατοχύρωση ΑΟΖ από την Τουρκία στην περιοχή των Δωδεκανήσων ως μέρος ευρύτερου σχεδίου;


Ποια δυναμική απάντηση οφείλουμε να δώσουμε στους νέο-οθωμανούς και στο μπαράζ δημοσιευμάτων του τουρκικού τύπου εδώ και πολλές ημέρες; 


Πρόκειται για κινήσεις σαφώς στρατιωτικού περιεχομένου οι οποίες έχουν σκοπό την de facto «κατάληψη» των Ιμίων και όχι μόνο αυτών, μιας και οι Τούρκοι διεκδικούν μια σειρά νησιών τα οποία κατά τους ίδιους δεν έχουν « ξεκαθαρισμένη ιδιοκτησία».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: