Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων αλβανών που ρήμαζε την Καλλιθέα

Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις ανάμεσα τους και ένας 11χρονος!... 


Με μια δικογραφία μαμούθ για 30 ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές οδηγούνται στον Εισαγγελέα 8 αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής, 2 ενήλικες και 6 ανήλικοι – εκ των οποίων κι ένας 11χρονος – οι οποίοι συνελήφθησαν νυχτερινές ώρες του Σαββάτου στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα σε κοινή αστυνομική επιχείρηση-αστραπή της Ασφάλειας Καλλιθέας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, της Άμεσης Δράσης και ομάδων ΔΙΑΣ.

Ώρα 11 το βράδυ της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου 2018. Δύο νεαροί αλλοδαποί, ηλικίας 17 και 16 ετών κλέβουν από την οδό Πραξιτέλους στην Καλλιθέα ένα γκρι MAZDA.
Περίπου τρεις ώρες αργότερα το κλεμμένο γκρι MAZDA σταματά στην λεωφόρο Συγγρού στο ύψος της Καλλιθέας.Οι δύο ανήλικοι δράστες βγαίνουν από το αυτοκίνητο, σπάνε με καπάκι φρεατίου της ΕΥΔΑΠ την γυάλινη είσοδο μιας κάβας, αρπάζουν τα χρήματα από το ταμείο του καταστήματος, μερικά μπουκάλια ουίσκυ μεγάλης αξίας, μπαίνουν στο αυτοκίνητο και εξαφανίζονται.


Ελάχιστα λεπτά αργότερα, το όχημα παραλαμβάνουν ένας 24χρονος και ένας 16χρονος. Εμφανίζονται στον Άγιο Δημήτριο όπου σπάνε την βιτρίνα καταστήματος επίπλων, μπαίνουν μέσα και αφαιρούν από την ταμειακή μηχανή 200 ευρώ.

Επιστρέφουν στην Καλλιθέα σπάνε την τζαμαρία καφενείου από όπου αρπάζουν από το ταμείο μερικές δεκάδες ευρώ και ένα λαπτοπ.


Από την στιγμή που έκλεψαν το αυτοκίνητο έχουν περάσει μόνο τέσσερις ώρες. Περίπου στις δυόμισυ την νύχτα στο όχημα έχει επιβιβασθεί ακόμα ένα μέλος της συμμορίας. Στην συμβολή των οδών Καλλιρόης και Κοίλης κρίνονται ύποπτοι από αστυνομικούς, δεν σταματούν για έλεγχο και διαφεύγουν. Εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο στα Πετράλωνα και εξαφανίζονται πεζοί μέσα στα στενά.


Λίγη ώρα αργότερα, στην συμβολή των οδών Εσπερίδων και Ματζαγριωτάκη (πίσω από το πάρκο της πλατείας Δαβάκη), ο 16χρονος που συμμετείχε στην κλοπή του MAZDA και ένας ακόμα 16χρονος έχουν ήδη ανοίξει ένα HUYNDAI.


Ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης και τρεις ομάδες ΔΙΑΣ εμφανίζονται από το πουθενά συλλαμβάνοντας τους δύο δράστες την στιγμή κατά την οποία επιχειρούν να βάλουν μπρος το αυτοκίνητο με τα καλώδια κάτω από το τιμόνι.

Την ίδια ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη στην Καλλιθέα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση υπό άκρα μυστικότητα…


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: