Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;;; ΤΟ 57% ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΣΑΝ…ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια μεγάλη έρευνα που έγινε από μια διεθνή εταιρεία κοινωνικών ερευνών σε 23 χώρες, έβγαλε για τη Τουρκία ένα πραγματικό συγκλονιστικό αποτέλεσμα, που δείχνει και την μεγάλη ανασφάλεια των σημερινών κατοίκων της Μικράς Ασίας καθώς αισθάνονται ξένοι στην χώρα τους, δηλαδή με λίγα λόγια σφετεριστές μιας ιστορικής περιοχής.


Συγκεκριμένα η διεθνή εταιρεία κοινωνικών ερευνών, İpsos Mori, πραγματοποίησε μια μεγάλη έρευνα σε 23 διαφορετικές χώρες με το ερώτημα πως αισθάνονται στην ίδια τους την χώρα, σταθμίζοντας τα πολιτιστικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της καθημερινότητας τους.
Το εκπληκτικό στην έρευνα αυτή, όπως φάνηκε και από τους συγκριμένους πίνακες, ήταν ότι οι Τούρκοι έρχονται πρώτοι στο ότι αισθάνονται στο μεγαλύτερο ποσοστό από τις άλλες χώρες ξένοι στην ίδια τους την χώρα.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το εκπληκτικό ποσοστό του 57% των σημερινών Τούρκων αισθάνονται ξένοι στην σημερινή Τουρκία και ακολουθούν σε ποσοστά οι Ιταλοί με 49%, σε μια Ιταλία που μέχρι τον περασμένο αιώνα ήταν διαιρεμένη σε πολλά κρατίδια ενώ η αντίθεση Βορρά Νότου κυριαρχεί και σήμερα, οι Βραζιλιανοί με 48%, σε μια χώρα με πολλούς μιγάδες και επυλίδες και οι Αμερικανοί με 45%, σε μια χώρα με πολλές εθνοφυλετικές μειονότητες ενώ η εντόπια ομάδα των Ινδιάνων έχει σχεδόν εξαφανιστεί με την γενοκτονία που υπέστησαν από τους εποίκους.

Αν μη τι άλλο η έρευνα αυτή για την γειτονική μας Τουρκιά δείχνει για άλλη μια φορά αφ’ ενός μια πραγματικότητα ότι οι σημερινοί κάτοικοι είναι σφετεριστές της Μικράς Ασίας και αφ’ ετέρου την μεγάλη τους σημερινή ανασφάλεια στην τόπο που ζουν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: