Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Απύθμενο μίσος: Επέστρεψαν μόνο τις στολές των Μητρετώδη-Κούκλατζη οι Τούρκοι σήμερα - Κράτησαν όπλα & κινητά

 

Όλα τα παραπάνω ρούχα τα οποία ανήκαν στον υπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη (26) και στον Λοχία  Δημήτρη Κουκλατζή (30) παραδόθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Καστανιών στα ελληνοτουρκικά σύνορα από τις τουρκικές αρχές.

Τα κρυπτογραφικά τηλέφωνα, δεν επιστράφηκαν!

Από τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είχαν κατασχεθεί από τους Τούρκους, τα 2 όπλα, 2 κινητά τηλέφωνα, μαζί με κρυπτογραφημένο ασύρματο, γράφουν οι Τούρκοι .

Στη συνέχεια, οι ελληνικές αρχές απαίτησαν τα όπλα, τα τηλέφωνα και τα άλλα υλικά από το δικαστήριο μέσω των δικηγόρων της Αλεξανδρούπολης.

Εκτιμήθηκε από τους Τούρκους ότι οι στολές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα πρέπει να δοθούν πίσω, συμπεριλαμβανομένων των καπέλων και των σφαιρών.

Αποφασίστηκε όμως να μην επιστραφούν τα όπλα τα τηλέφωνα και ο κρυπτογραφημένος ασύρματος τα οποία θα συνεχιστούν να εξετάζονται από τις τουρκικές αρχές .

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης (26) και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης (30) στις καταθέσεις τους όταν συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές είχαν υποστηρίξει ότι δεν πρόσεξαν τη συνοριακή γραμμή λόγω του χιονιού.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατήθηκαν με την κατηγορία της κατασκοπείας και απελευθερώθηκαν εν αναμονή της δίκης 167 ημέρες αργότερα, τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με την Αθήνα, αποπροσανατολίστηκαν μετά από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Η Τουρκία έριξε τις κατηγορίες για κατασκοπεία εναντίον των δύο Ελλήνων, αποφασίζοντας ότι η εξέταση των κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στους στρατιώτες δεν αποκάλυψε κανένα στοιχείο που να στηρίζει τον ισχυρισμό.

Οι στρατιώτες στην υπεράσπισή τους που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο ανέφεραν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και έλλειψη εμπειρίας στον έλεγχο των συνόρων και δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να διαπράξουν έγκλημα.

Πάντως σε παρόμοια σχετικά περίπτωση με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που προσγειώθηκαν με ένα πανάκριβο ελικόπτερο «Σικόρσκι» στην Αλεξανδρούπολη κατά το πραξικόπημα, οι ελληνικές αρχές το επέστρεψαν την ίδια ημέρα, χωρίς να εξετάσουν ...τα συστήματα του και τις επικοινωνίες του.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: