Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Κραυγάζει για Ίμια και Κυπριακό ο Έρογλου…Ενώ ο Τσίπρας μίλησε για Εισβολή & Κατοχή!

tsipras-i-kypros-einai-sto-myalo-kai-stin-kardia-mas-eikones-live
Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο κ.Τσίπρας είπε ότι «έχει έναν ισχυρό συμβολισμό το πρώτο μας ταξίδι στην Κύπρο ότι η Κύπρος παραμένει στο μυαλό μας και την καρδιά μας ως ένα αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνισμού που βρίσκεται σε μια διαρκή κατάσταση παραβίασης από την πλευρά των κατοχικών στρατευμάτων στο βόρειο τμήμα, παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των αναφαίρετων κυριαρχικών δικαιωμάτων».

 
Η Ελλάδα, σημείωσε, θεωρεί το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και υπό αυτή την έννοια είναι και διεθνές πρόβλημα που πρέπει να λυθεί στα πλαίσια των κανόνων του διεθνούς δικαίου και του ΟΗΕ.

mme
 
«Θέλουμε να αναδείξουμε ότι για εμάς υπάρχει συνέχεια της εθνικής πολιτικής και θα συνδράμουμε στις προσπάθειες της Κύπρου για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση», είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αφού σημείωσε ότι το καλοκαίρι της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 είπε ότι έχει «φθάσει η ώρα να υπάρξει μια δίκαιη λύση για την επανένωση του νησιού και του λαού χωρίς ξένα στρατεύματα και δυνάμεις κατοχής».



 
Κραυγές απο τους ΤουρκοΚύπριους για την επίσκεψη Τσίπρα στην Κύπρο!


Λευκωσία: Κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδο της Χαλκίν Σεσί η επίσκεψη του νέου Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο σήμερα, ενώ αναφορά γίνεται στα πρωτοσέλιδα και των άλλων εφημερίδων.


Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στη συνέχεια των δύο αντιπροσωπειών, σημειώνει η Χαλκίν Σεσί υπογραμμίζοντας ότι αναμένεται από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, που δεν έχει ακόμη καταθέσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του στην Βουλή, να ξεκαθαρίσει την στρατηγική του στο Κυπριακό.


Επιπλέον των εθιμοτυπικών συναντήσεων του κ. Τσίπρα, προστίθεται, θα συναντηθεί και δικοινοτικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.


Η Κίπρις επισημαίνει ότι μεταξύ των ΜΚΟ που θα έχουν συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό είναι και ο όμιλος “Ιστορικού διαλόγου και έρευνας”.


Επισημαίνεται ότι ο τελευταίος Έλληνας αξιωματούχος που είχε συνάντηση με Τ/κ ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, το 2003 ως ΥΠΕΞ και είχε συναντηθεί τότε στην νεκρή ζώνη με τον Πρόεδρο του ΡΤΚ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, του τότε κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (μετέπειτα Κοινοτικής Δημοκρατίας), Μουσταφά Ακιντζί, του κόμματος Ειρήνης και ΕΕ, Αλί Ερέλ, καθώς και κάποιες μη κυβερνητικές οργανώσεις.


Στο μεταξύ σχολιάζοντας δηλώσεις το Αλέξη Τσίπρα σε τουρκικά ΜΜΕ, ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου είπε ότι αυτές είναι λάθος και αντίθετες με τις πραγματικότητες στο νησί.

mog

“Εάν ο Τσίπρας θέλει πραγματικά να συμβάλει θετικά και ειρηνικά για την χώρα του και την περιοχή, πρέπει να αποδεχθεί ότι όσο κυρίαρχοι είναι οι Ε/κ στην Κύπρο είναι και οι Τ/κ και να αλλάξουν με ριζοσπαστικό τρόπο την πολιτική τους στο Κυπριακό”.


Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Τσίπρα ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τις έρευνες το Μπαρμπαρός για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, ο κ. Έρογλου είπε ότι “είτε αριστερά είτε δεξιά, στην νότια Κύπρο και στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά φαίνεται ότι οι απόψεις τους στο Κυπριακό δεν αλλάζουν”.


Μιλώντας  Τ/κ ηγέτης είπε ότι και στον “νότο” ο Χριστόφιας ήρθε στην εξουσία διερωτώμενος εάν υπήρξε συμφωνία. Και τώρα, συνέχισε, στην Ελλάδα βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο νέος Υπουργός Αμυνας πηγαίνοντας στα Ίμια η πρώτη του δουλειά ήταν να προκαλέσει και να δημιουργήσει ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

 
Στην πρώτη του δήλωση ο νέος Πρωθυπουργός, πρόσθεσε, μίλησε όπως και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας λανθασμένα και προκλητικά.

“Εμείς είμαστε στο τραπέζι.

Αυτοί που έφυγαν από το τραπέζι είναι οι Ε/κ”.
Είμαστε και θα είμαστε υπέρ της λύσης, κατέληξε ο Τ/κ ηγέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: