Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Αεροσκάφος συνετρίβη στην Κολομβία - 76 νεκροί - Μετέφερε την βραζιλιάνικη ομάδα ποδοσφαίρου Chapecoense (upd2) (φωτό, βίντεο)

aeroplane-colombia1

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ


(Ανανέωση 11:15) Τελικά οι φόβοι επιβαιώθηκαν η βραζιλιάνικη ομάδα Chapecoense δεν υφίσταται πλέον.

Έχουν επιβεβαιωθεί 76 νεκροί και μονάχα 5 επιζόντες.

----------------------------------------------------

Αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν 81 άνθρωποι (72 επιβάτες και 9 μέλη του πληρώματος) συνετρίβη στην Κολομβία τις πρωινές ώρες στην Κολομβία.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί τουλάχιστον 10 άνθρωποι και ότι το αεροσκάφος μετέφερε την βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoense αναβιώνοντας φόβους για μια νέα τραγωδία τύπου Τορίνο του 1949 και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1958.


Ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πώς μόνο 6 είναι οι επιζώντες που έχουν επιβεβαιωθεί.

 

Το αεροσκάφος της εταιρίας Lamia, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνετρίβη εξαιτίας έλλειψης καυσίμων περίπου στις 10:15 (τοπική ώρα) στην περιοχή Cerro Gordo περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από την πόλη La Union κοντά στο Μεντεγίν.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη Βολιβία και είχε προορισμό το αεροδρόμιο της Κολομβία Μεντεγίν. Κατά άλλες πληροφορίες το αεροσκάφος έπεσε πιθανότατα λόγω ηλεκτρικής βλάβης.

Μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoense από τη νότια Βραζιλία, η οποία είχε προγραμματιστεί για να παίξει στον τελικό του Copa Sudamerica εναντίον Ατλέτικο Νασιονάλ την Τετάρτη στο Μεντεγίν.

Αυτή την στιγμή ασθενοφόρα και ελικόπτερα έχουν σπεύσει στην περιοχή στην αναζήτηση επιζόντων και μεταφοράς τραυματιών.

Πρόκειται αναμφίβολα πάντως όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία για μία νέα αεροπορική τραγωδία. 


Primeras imágenes del avión siniestrado en donde se transportaban los jugadores de Chapecoense
 



Το αεροπλάνο που μεταξύ άλλων μετέφερε και τα μέλη της βραζιλιάνικης ομάδας ποδοσφαίρου Chapecoense, που πήγαινε στην Κολομβία για τον τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ, έχει καταστραφεί ολοσχερώς!

Primeras imágenes del avión siniestrado en donde se transportaban los jugadores de Chapecoense
 View image on Twitter

View image on Twitter
Primeras imágenes de avión accidentado en cerro de La Unión. Cortesía

Avión de Chapecoense se accidentó La Unión http://owl.li/ZEGS306Ca6W 
 

Μέχρι στιγμής, έχουν ανασυρθεί 10 τραυματίες από το σημείο της συντριβής, σύμφωνα με τον αρχηγό της πυροσβεστικής της La Union. Δυο ελικόπτερα έχουν ήδη "σηκωθεί" για να ερευνήσουν από αέρος την περιοχή και να αναζητήσουν επιζώτες.

Esta es la entrada al cerro El Gordo en La Unión, llegan ambulancias de diferentes lugares del Oriente a atender siniestro aéreo.
 

Dos helicópteros de la Fuerza Aérea Colombiana ya emprendieron la búsqueda de los sobrevivientes. http://owl.li/IIex306CbPI 
 

Ανάμεσα στους επιβάτες του αεροπλάνου ήταν και οι παίκτες της βραζιλιάνικης ομάδας Chapecoense, που ταξίδευε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεντεγίν. Προορισμός του αεροπλάνου ήταν το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρία Κόρδοβα στο Ριονέγκρο, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κολομβίας.

 

Νωρίτερα μάλιστα, τα μέλη της ομάδας είχαν ανεβάσει φωτογραφία στο twitter μέσα από το αεροπλάνο αλλά και video πριν από την επιβίβασή τους.

Fuerza a los jugadores de Chapecoense, sus familias y sus seguidores. El Fútbol está de luto.
 

Μετά από την είδηση για τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Chapecoense, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής CONMEBOL ανακοίνωσε την αναστολή του Copa Sudamericana.

Δεν υπάρχουν σχόλια: