Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Μόσχα: «Να δώσει εξηγήσεις ο Ρ.Τ.Ερντογάν τι εννοεί λέγοντας ότι οι δυνάμεις του θα ανατρέψουν τον Μ.Άσαντ αλλιώς...»

vladimir_putin_and_recep_tayyip_erdogan_-_edm_july_28__2016
Ο ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗ «ΦΩΤΙΑ»
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Επίσημη ανακοίνωση ***εξέδωσε πριν λίγο το Κρεμλίνο όσον αφορά την δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οι δυνάμεις του στη Συρία βρίσκονται εκεί για να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «μας προκάλεσαν έκπληξη, περιμένουμε εξηγήσεις από την Άγκυρα, αλλιώς θα λάβουμε κι εμείς τα μέτρα μας».

 
Tα πρώτα σημάδια μιας νέας ρωσοτουρκικής ρήξης; Θα φανεί.

 
Σημειώνεται ότι χθες ο Ερντογάν καταδίκασε αυτό που αποκάλεσε αποτυχία του ΟΗΕ στη Συρία και εμφάνισε ως πράξη απόγνωσης την εισβολή της Τουρκίας τον Αύγουστο, όταν έστειλε άρματα μάχης, μαχητικά αεριωθούμενα και ειδικές δυνάμεις στο συριακό έδαφος.

 
«Είμαστε εκεί για να φέρουμε δικαιοσύνη. Είμαστε εκεί για να τερματίσουμε την κυριαρχία του απάνθρωπου Άσαντ, ο οποίος ασκεί κρατική τρομοκρατία», δήλωσε ο Ερντογάν.

 
«Η ανακοίνωση αυτή ήταν πραγματικά κάτι καινούργιο για εμάς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 
«Είναι μια πολύ σοβαρή δήλωση και διαφέρει από προηγούμενες και από την αντίληψή μας για την κατάσταση. Ελπίζουμε πως οι Τούρκοι εταίροι μας θα μας παράσχουν κάποιου είδους εξήγηση γι' αυτό», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

 
Τουρκία και Ρωσία είχαν τεταμένες σχέσεις μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και τον θάνατο του Ρώσου πιλότου στα χέρια των Τουρκμένων ισλαμιστών που έλαβε χώρα στις 24 Νοεμβρίου του 2015.

 
Έκτοτε υπήρξε μετα από τις ρωσικές κυρώσεις που γονάτισαντην τουρκική οικονομία, μια συγγνώμη από τον Ρ.Τ.Ερντογάν και μια σχετική εξομάλυνση των ρωσοτουρκικών σχέσεων.

 
Στη Συρία αποφασίστηκε να μην μπλέκει ο ένας στα πόδια του άλλου μέχρι... σήμερα τουλάχιστον. 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: