Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια: «Σκάνε» τα νησιά του Α.Αιγαίου από την πλημμύρα προσφύγων και μεταναστών!

prosfygesaigaio
ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ...
του Πάνου Σπαγόπουλου
Υπερδιπλάσιος αριθμός προσφύγων και παράνομων μεταναστών βρίσκονται στοιβαγμένη αυτή την στιγμή στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό περιβάλλον ασφάλειας για την χώρα, αλλά και για τους Ελληνες κατοίκους των νησιών.


Συνολικά 16.402 είναι καταγεγραμμένοι ότι βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας (ένας άλλος αριθμός απλά δεν είναι καν καταγεγραμμένοι), ενώ οι δομές φιλοξενίας των νησιών "αντέχουν" μόλις 7.450!


Αν ο αριθμός των 9.000 προσφύγων δεν είναι εντυπωσιάζει να πούμε ότι ολόκληρη η Μοσούλη κατέχεται από 5.000 μαχητές του ISIS, ενώ στο Χαλέπι αυτή την στιγμή δεν έχουν μείνει περισσσότερο από 4.000 ισλαμιστές μαχητές!


Οι αριθμοί των ανθρώπων ότι είναι να γίνει κάποια ζημιά στην ασφάλεια μιας χώρας είναι αντιστρόφως ανάλογοι από το πρόβλημα που μπορούν να δημιουργήσουν.


Αυτά είναι στοιχεία από το συντονιστικό κυβερνητικό κέντρο και δείχνουν την έκταση του προβλήματος και τι μέλλει γενέσθαι τους επόμενους μήνες του χειμώνα ειδικά σε Λέσβο, Χίο Σάμο που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός τους.


Την ημέρα έρχονται περί τους 100 από τη Τουρκία, άλλα μιλάμε για 3.000 ανά μήνα, αριθμός μικρός σε σχέση με τις 3-4.000 που έμπαιναν πριν την συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ, αλλά τότε έφευγαν προς Ευρώπη και τα νησιά ήταν transit προορισμός.
Τώρα, τους εγκλωβίζουν στα νσηιά.


Συνολικά στην χώρα, κατά την κυβέρνηση, υπάρχουν 62.535 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες στα κέντρα από τους οποίους το 10% είναι "αδέσποτο" εκτός κέντρων.


Το πρόβλημα είναι ότι όλοι και η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση υπεραμύνονται της συμφωνίας, αρνούνται να εκκενώσουν τα νησιά από τους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες και η Αγκυρα απειλεί πλέον να καταλάβει τα νησιά χωρίς να ρίξει ούτε σφαίρα, απλά και μόνο χαλαρώνοντας τις ροές και επιτρέποντας στο τουρκικό παρακράτος να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα:
Να βγάζει χρήματα στέλνοντας ορδές ανθρώπων από τα βάθη της Ασίας και της Μέσης Ανατολής στα νησιά του Αιγαίου.


Εκτακτα επιειρησιακά σχέδια είναι έτοιμα να εφαρμοστούν απότα Επιτελεία, αλλά θέλουν την έγκριση της κυβέρνησης και την ανοχή της αντιπολίθτευσης: Να υπάρξουν μέχρι και προειδοποιητικές βολές κιαι σίγουρα βίαιες επαναπροωθήσεις αν υλοποιήσει την απειλή της η Αγκυρα και ρίξει μερικές εκατοντάδεες χιλιάδες ανρθώπους στην θάλασσα.


Δυστυχώς το ΝΑΤΟ έχει απόλυτα διακοσμητικό ρόλο (από την αρχή της επιχείρησης αυτό είχε άλλωστε) και το μόνο που κάνουν είναι να καταγράφουν τα περιστατικά. Μαζί με τα ρωσικά πλοία που πλέουν προς Συρία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: