Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΝΑΖΙ….

wolfgang-schauble11
«Το ψέμα Σόιμπλε για τη Σύνοδο του ελληνικού χρέους που αναβλήθηκε»


Μετά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις από πλευράς Βερολίνου, όλα δείχνουν ότι η μίνι Σύνοδος που προγραμματιζόταν για αύριο δεν θα γίνει τελικά.

Με δημοσίευμά της η Süddeutsche Zeitung, πετάει το «μπαλάκι» στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας τον ουσιαστικά ότι ψεύδεται και ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει.

rtemagicc_6b28998eec-jpg

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό που «ώθησε» τελικά το Γερμανό υπουργό Οικονομικών να… τα γυρίσει και να ακυρώσει μια προγραμματισμένη συνάντηση ήταν η διαρροή της είδησης στα μέσα ενημέρωσης. 

Διότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η μίνι αυτή Σύνοδος για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και το ελληνικό χρέος πρέπει να γίνει και θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σύμφωνα με αναλυτές στο Βερολίνο, ο Σόιμπλε άλλαξε γνώμη και στάση διότι, αφενός ήθελε να αποφύγει να καλλιεργηθούν υπερβολικές προσδοκίες από την ελληνική πλευρά και αφετέρου έπρεπε να διαψεύσει ότι διαπραγματεύεται το θέμα του χρέους τη δεδομένη στιγμή.

98207_02-ic
Εάν πραγματοποιούνταν η μίνι Σύνοδος, αυτό θα ισοδυναμούσε ουσιαστικά με δημόσια παραδοχή ότι βάζει στην ατζέντα το ζήτημα του χρέους, μια -κατά τον ίδιο- κόκκινη γραμμή που θα του κόστιζε πολιτικά και δη 10 περίπου μήνες πριν τις εκλογές.

Ο ίδιος έχει πει επανειλημμένως ότι οποιαδήποτε συζήτηση, εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, το 2018, μετά δηλαδή τις γερμανικές εκλογές.

kas-schauble_wolfgang-bild-26779-2
Εντούτοις όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά ο Σόιμπλε δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου.

Το ΔΝΤ πιέζει, ως γνωστόν, για το θέμα του χρέους, αξιώνοντας την ελάφρυνσή του και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να προχωρήσει σε εκπτώσεις εάν θέλει να διασφαλίσει τη συμμετοχή του Ταμείου, την οποία άλλωστε ο ίδιος υποσχέθηκε στους Γερμανούς βουλευτές.

30287
Και είναι βέβαιο, όπως σημειώνουν αναλυτές, ότι οι όποιες παραχωρήσεις δεν μπορούν να γίνουν με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: