Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Βγάζει και γλώσσα το Αλβανό …Που είσαι Στρατηγέ Δήμου με τους Καταδρομείς σου να τους αφαλοκόψεις!

%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1
Επίθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε ο Αλβανός πρωθυπουργός για το θέμα της κατεδάφισης σπιτιών στη Χιμάρα. «Η Αθήνα οφείλει την ιστορία της στον αλβανόφωνο πληθυσμό της. 

Η Χιμάρα αναγνωρίζεται ως Αλβανική», αναφέρει
 
Σε υψηλούς τόνους απαντά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις κατεδαφίσεις των 19 σπιτιών, που ανήκουν σε οικογένειες της Ελληνικής Μειονότητας.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός παραθέτει μια γκραβούρα που απεικονίζει την Ακρόπολη, την οποία συνοδεύει μ’ ένα κείμενο που εξηγεί πως η Αθήνα οφείλει πολλά στους Αλβανούς, καθώς το σημαντικότερο μνημείο της και η ιστορία της διασώθηκε χάρη στην παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Γεώργιου Δουσμάνη και των Αρβανιτών.

Παράλληλα, επικαλείται τους ισχυρισμούς του Ευγένιου Ρίζου – Ραγκαβής, το 1925, ότι «ακόμη και σήμερα ο γηγενής πληθυσμός είναι κυρίως Αλβανικός» σημειώνοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν κάνει την Αθήνα Αλβανική. Τέλος, τονίζει πως ο ελληνόφωνος λαός της Χιμάρας χαρακτηρίζεται από τις διεθνείς συμβάσεις ως απλά Αλβανικός.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού αναφέρει:
14918981_10154147943776523_5381285270082523553_o
«Αυτή η γκραβούρα της παλιάς Αθήνας το 1670 (η πόλη στην οποία, όπως έγραφε ακόμα και 1925 ο Έλληνας φαναριώτης πρίγκιπας Ευγένιος Ρίζος – Ραγκαβής, ο γηγενής πληθυσμός είναι ακόμη και σήμερα κυρίως αλβανικός) μας υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, πως αν η Ακρόπολη στέκεται ακόμα για τη δόξα της ανθρωπότητας και του πολιτισμού,

…Αυτό οφείλεται στο κουράγιο και το όραμα του Αλβανού αρχιεπισκόπου της Αθήνας, Γεωργίου Δουσμάνη, o οποίος το 1686, διαπραγματεύτηκε με τον Ενετικό στόλο του Φραγκίσκου Μοροζίνι του βενετικού στόλου, ώστε να μην γίνει βομβαρδισμός της πόλης από το λιμάνι του Φαλήρου, παρόλο που εκεί υπήρχε τουρκική φρουρά.

Μια τέτοια ιστορία μιας πόλης που κάποτε ήταν σύμφωνα με τα αυθεντικά στοιχεία και τους ιστορικούς, κυρίως αλβανόφωνοι, δεν την κάνει απολύτως μια αλβανική πόλη, αν και η Αθήνα οφείλει κάτι στους Αλβανούς στην εξαιρετική της ιστορία.

Και ακριβώς έτσι, αν η Χιμάρα βίωσε το ελληνικό αρχιπέλαγος και με την ελληνική γλώσσα ως «κοινή διάλεκτο» της Ανατολής, μέσω των θαλάσσιων ανταλλαγών, σε στενή και γόνιμη συνύπαρξη, δεν την καθιστά απολύτως μια ελληνική επαρχία, μάλιστα ο πληθυσμός της σε όλες τις διεθνείς συμβάσεις, για να μην μιλήσουμε για την ιστορία, χαρακτηρίζεται απλά ως Αλβανικός.»

news247

Σχόλιο: Μωρέ δεν  φταίει αυτός εμείς φταίνε που χορτάσαμε ψωμί τους Αλβανούς κατσαπλιάδες που κατέκλυσαν την  Πατρίδα μας …Έ ρε Στρατηγός  Δήμου  και μερικούς Καταδρομείς που σας χρειάζεται !..Σαν και τότε

Όταν τα Ελληνικά Κομάντος εισέβαλαν στην Αλβανία …και απελευθέρωσαν Έλληνα όμηρο !

 
Τότε που  οι ‘Ελληνες Καταδρομείς με επικεφαλής τον Στρατηγό Δήμου απείλησαν με βομβαρδισμό την ίδια περιοχή που κατάγονται οι σημερινοί UCKάδες …Η επιχείρηση κράτησε ελάχιστες ώρες !Ήταν το 1996, όταν στην Αλβανία είχε καταρρεύσει η κυβέρνηση Μπερίσα


λόγω των γνωστών «πυραμίδων» και η κατάσταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα ήταν έκρυθμη, αφού χιλιάδες Αλβανοί είχαν λεηλατήσει από τις αποθήκες όπλων του αλβανικού στρατού χιλιάδες αυτόματα Καλάσνικοφ.

 
Εκείνες τις μέρες μια αλβανική συμμορία πέρασε παράνομα στην Ελλάδα και απήγαγε στο αλβανικό έδαφος έναν Έλληνα βοσκό, απαιτώντας λύτρα. Η επιχείρηση απελευθέρωσης του ομήρου ανατέθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα στον τότε Διοικητή της 1ΗΣ Στρατιάς.

Ο Στρατηγός  Δήμου, αφού συγκέντρωσε τις απαραίτητες πληροφορίες, σχεδίασε μια γρήγορη και αποτελεσματική επιχείρηση.
 
«Φόρτωσε» σε στρατιωτικά ελικόπτερα  καταδρομείς και, επιβαίνοντας ο ίδιος σε ένα από αυτά, εισέβαλε στον εναέριο χώρο της Αλβανίας, πάνω από την περιοχή, όπου, κατά πληροφορίες, βρισκόταν η συμμορία.
 
Με τη βοήθεια μεγαφώνων και ενός Αλβανού μεταφραστή, ο Δήμου απείλησε τους απαγωγείς ότι, αν δεν απελευθέρωναν αμέσως τον όμηρο, θα βομβάρδιζε την περιοχή και οι Έλληνες καταδρομείς θα προσγειώνονταν για επίθεση.
 
Οι παρατεταμένες πτήσεις των ελικοπτέρων και οι συνεχείς απειλές του Στρατηγού Δήμου κατατρομοκράτησαν τελικά τους Αλβανούς απαγωγείς, οι οποίοι απελευθέρωσαν σε ένα ξέφωτο τον Έλληνα βοσκό, από το οποίο τον παρέλαβε το ελικόπτερο του Στρατηγού Δήμου και τον επανέφερε σώο στην πατρίδα και την οικογένειά του.
 
Αυτά είναι βέβαια Ιστορία και έγιναν το 1996 την χρονιά των Ιμίων τότε που και Ένοπλες Δυνάμεις είχαμε και είχαμε και Ηγέτες …’
Άσχετα αν οι ίδιοι Πολιτικοί που Κυβερνούσαν τότε και τώρα κρύβονταν και τότε και τώρα !
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: