Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ 112 ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ F-16 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ…ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Είναι γνωστό πως η τουρκική πολεμική αεροπορία υπέστη σοβαρότατα ρήγματα μετά το αποτυχόν πραξικόπημα, καθώς πάνω από 300 πιλότοι, (άλλοι ανεβάζουν τον αριθμό), ή συνελήφθηκαν, ή εκδιώχτηκαν για συμμέτοχη στο πραξικόπημα.

Η κατάσταση αυτή έχει θορυβήσει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο και μετά από διάφορες προσπάθειες να καλύψουν τα κενά που απέβησαν άκαρπες, τώρα προχωρούν όπως αναφέρεται, μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο στην πρόσληψη και εκπαίδευση 112 νέων πιλότων για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες.

 

Η επιλογή θα γίνει βάσει νέου συστήματος επιλογών και προσλήψεων που θα είναι πιο χαλαρό στις προϋποθέσεις, (αναφέρεται και για… αλλοδαπούς πιλότους), από το μέχρι σήμερα ισχύον, για να διευκολυνθεί η κάλυψη του τεράστιου κενού στην πολεμική αεροπορία.

 

Παράλληλα μετά το αποτυχόν πραξικόπημα δημιουργήθηκε «ειδικό» πρόβλημα με τους επιτελικούς αξιωματικούς, (δηλαδή την αφρόκρεμα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων), που κατηγορηθήκαν σε μεγάλο μέρος ότι πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν (;).

 

Όπως αναφέρεται, το 59% εκδιώχτηκε από το στράτευμα. Συγκεκριμένα από τους 1.894 επιτελικούς αξιωματικούς, εκδιώχτηκαν οι 1.119.

 

Στο Στρατό Ξηράς από τους 921 επιτελικούς αξιωματικούς εκδιώχτηκαν οι 617, ποσοστό 67%. Στην Αεροπορία από τους 545 εκδιώχτηκαν οι 295, ποσοστό 55%. Στο Ναυτικό από τους 428 εκδιώχτηκαν οι 207, ποσοστό 48%.

 

Μετά από αυτές τις εξελίξεις αποφασίστηκε να αλλάξει το σύστημα εκπαίδευσης και αξιολόγησης των επιτελικών αξιωματικών, το οποίο εφ’ εξής θα υπάγεται απ ευθείας στο νέο Εθνικό Πανεπιστήμιο Άμυνας το οποίο θα έχει την αποκλειστική ευθύνη.

 

Το νέο Εθνικός Πανεπιστήμιο Άμυνας θα έχει ειδικά τμήματα εκπαίδευσης-αξιολόγησης, Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikoisxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: