Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Ή… ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ;


Ο εν λόγω μειονοτικός βουλευτής είχε γίνει γνωστός πριν από χρόνια καθώς αποκαλύφτηκε ότι σύχναζε περισσότερο στην τουρκική βουλή στην Άγκυρα και έδινε αναφορές σε Τούρκους υπουργούς, παρά στο ελληνικό κοινοβούλιο.


Ο Αχμέτ Ιλχάν είναι αυτή την εποχή βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ο Αχμέτ Ιλχάν ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Αργότερα προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί διότι το κόμμα της Ντόρας δεν μπήκε στη Βουλή.
Τότε έκανε έναν «πήδο» και βρέθηκε στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Ούτε όμως εκεί έκατσε καιρό και μεταπήδησε στο Ποτάμι του Θεοδωράκη και από εκεί την έκανε για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη της Φώφης.

Αυτός λοιπόν ο τόσο «σταθερός» άνθρωπος, που νομίζουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ανάλογή του στα πολιτικά πράγματα της χώρας, τα έβαλε με τον υπουργό Δικαιοσύνης για τους χειρισμούς του στην υπόθεση με την τροπολογία που οδηγούσε στην αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και νομικοί χαρακτήριζαν ως επικίνδυνη.

«Κατέθεσε στη Βουλή μια τροπολογία με τον κίνδυνο να καταψηφιστεί και να ρεζιλευτεί η χώρα διεθνώς», είπε λίγες μόλις ώρες μετά την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας.
 
«Εμείς εξ αρχής ταχθήκαμε υπέρ της ουσίας της τροπολογίας στη λογική της υπεράσπισης των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων και της αυτονόητης ανάγκης για την ευθυγράμμιση της χώρας με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», είπε και κατηγόρησε τον υπουργό ότι έφερε μια τροπολογία χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη δεδηλωμένη.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Κοντονής διατύπωσε θέση σύμφωνα με την οποία τα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι υποχρεωμένα, μετά από νέα προσφυγή, να εναρμονίσουν την απόφασή τους με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

«Φέρατε, δηλαδή, στη Βουλή μια τροπολογία προσχηματική για να ρίξετε στάχτη στα μάτια των ευρωπαϊκών θεσμών», είπε και ζήτησε εγγυήσεις για το πως θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μάλιστα και για τον κύριο…Evet!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: