Προσωπική πρόσκληση να συμμετάσχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου στον ηγέτη του ψευδοκράτους τς Κύπρου, Μουσταφά Ακιντζί δίνοντας του βήμα προβολής στο πλαίσιο μάλιστα των Ηνωμένων Εθνών και στις παράλληλες εκδηλώσεις που είναι σε εξέλιξή με την Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού.

Σε μια ακόμη αμφιλεγόμενη και σίγουρα αρνητική για την Ελληνική διπλωματία κίνηση προέβη ο Γιώργος Παπανδρέου. Μάλιστα, σε μία περίοδο που το Κυπριακό βρίσκεται σε μία βαρυσήμαντη και ευαίσθητη καμπή, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και την Κυπριακή Δημοκρατία να «μάχονται» διεθνώς για τη δικαιώση του κυπριακού Ελληνισμού.

Ειδικότερα, προσωπική πρόσκληση να συμμετάσχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου στον ηγέτη του ψευδοκράτους της Κύπρου, Μουσταφά Ακιντζί.
 
 
Την πρόσκληση και την συμμετοχή του στην εκδήλωση δημοσιοποίησε ο ίδιος ο κ. Ακιντζι με tweet από τον λογαριασμό της παράνομης «Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατιας Βορείας Κυπρου» κάνοντας ειδική αναφορά στην προσωπική πρόσκληση από τον Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα μάλιστα με τουρκοκυπριακές πηγές ο κ. Ακιντζι μίλησε για το Κυπριακό (!) και τα παγκόσμια προβλήματα.
Σύμφωνα με τουρκικές ιστοσελίδες, στο πάνελ του δόθηκε η ευκαιρία, μπροστά σε ξένους παράγοντες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και άλλες προσωπικότητες να αραδιάσει την δική του επιχειρηματολογία για το Κυπριακό και να μείνουν έτσι αναπάντητες οι απόπειρες για να φορτωθεί η Αθήνα και η Λευκωσία την ευθύνη για το αδιέξοδο στο Κραν Μοντανα.
 
Είναι τραγικό ότι ένας Έλληνας πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών το παίζει …Ελβετός προσφέροντας βήμα προβολής στον κατοχικό ηγέτη ο οποίος επιχειρεί με παρεμβάσεις της Τουρκίας να εμφανισθεί και να γίνει αποδεκτός στην Νέα Υόρκη την περίοδο της Γενικής Συνέλευσης που συγκεντρώνονται όλοι οι ηγέτες του κόσμου, ως «πρόεδρος» της παράνομης «ΤΔΒΚ» ***αναφέρει δημοσίευμα.
 
Με έντονο τρόπο αντέδρασαν στην Κύπρο στην είδηση ότι ο Γ. Παπανδρέου έδωσε στον ηγέτη των κατεχομένων του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους Μ. Ακιντζί βήμα προβολής στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Πυρ και μανία είναι τα κυπριακά κόμματα μαζί του λέγοντας χαρακτηριστικά πως από το 2015 αρνείται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Κόμματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και δεν απαντά καν στις επιστολές του και καλεί τον Ακιντζί στη Σοσιαλιστική Διεθνή!
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου ότι συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή. Εξάλλου ο κ. Παπανδρέου έχει προσκαλέσει να ενταχθεί στη Σοσιαλιστική Διεθνή και το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα των κατεχομένων.
Το Σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ με ανακοίνωση του εκφράζει δυσαρέσκεια για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι « λειτούργησε αντιδεοντολογικά και αντίθετα με τις καταστατικές διατάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

Συγκεκριμένα, αναφέρει η ανακοίνωση «ενώ από τον Ιούνιο του 2015 αρνείται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ για συζήτηση διμερών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, αποδέχθηκε κατά τρόπο παράτυπο τη συμμετοχή δύο τουρκοκυπριακών κομμάτων στη Σοσιαλιστή Διεθνή και τώρα, αποκορύφωμα, η πρόσκληση προς τον κατοχικό ηγέτη, κ. Ακιντζί, για να συμμετάσχει στις εργασίες της εν λόγω οργάνωσης.
Λόγω του πιο πάνω αλλά και σωρείας παρατυπιών από πλευράς προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η ΕΔΕΚ μελετά σοβαρά τη στάση την οποία θα τηρήσει τόσο έναντι της οργάνωσης αλλά πολύ περισσότερο έναντι του προέδρου της».
Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΔΗΚΟ το οποίο αναφέρει πως «ο κ. Παπανδρέου, με τις πράξεις του, ενισχύει τις τουρκικές επιδιώξεις και μεθοδεύσεις. Καταδικάζουμε έντονα την ενέργεια του Γιώργου Παπανδρέου και τον καλούμε να προβεί πάραυτα και δημόσια σε διόρθωση των πράξεων του, που στέλλουν λανθασμένα και επικίνδυνα μηνύματα».
Επίσης ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας με δήλωση του ανέφερε πως ο Γιώργος Παπανδρέου οφείλει να είναι προσεκτικός και να μην επιτρέπει στον Ακιντζί να παίζει παιγνίδια αναβάθμισης του ψευδοκράτους

Δείτε την ανακοίνωση του ΔΗΚΟ
«Ενάντια στο διεθνές δίκαιο και εχθρική προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό Ελληνισμό, είναι η ενέργεια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Προέδρου της, Γιώργου Παπανδρέου, να προσκαλέσουν τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί, σε εκδήλωση της οργάνωσης στη Νέα Υόρκη.
Όταν:
• Ο Ερντογάν αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, «εκλιπούσα»,
• Ο Ακκιντζί προσπαθεί να αυτοπαρουσιάζεται ως «πρόεδρος κράτους»,
• Η ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων εξαγγέλλει ότι θα «δασμολογεί» τα αγαθά που στέλλονται από τις ελεύθερες περιοχές στους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας, επιδιώκοντας να δώσει στο παράνομο μόρφωμα την εικόνα κρατικής οντότητας,
ο κ. Παπανδρέου, με τις πράξεις του, ενισχύει τις τουρκικές επιδιώξεις και μεθοδεύσεις.
Καταδικάζουμε έντονα την ενέργεια του Γιώργου Παπανδρέου και τον καλούμε να προβεί πάραυτα και δημόσια σε διόρθωση των πράξεων του, που στέλλουν λανθασμένα και επικίνδυνα μηνύματα.

  ***αναφέρει δημοσίευμα.