Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΧΙΜΑΡΑ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Ισχυρά εμπόδια βρίσκει η αλβανική κυβέρνηση στο διωγμό των Ελλήνων της Χιμάρας, που έχει ήδη χαράξει το δρόμο για την υφαρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων της μειονότητας.


Σύμφωνα με το «Έθνος», ο Έντι Ράμα υπέστη βαριά ήττα στην προσπάθειά του να προχωρήσει τα σχέδιά του για απαλλοτρίωση των περιουσιών των Ελλήνων της Χιμάρας.


Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κάλεσε τους πρέσβεις ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία, για να τους ενημερώσει για το ζήτημα, όμως εκείνοι πήραν θέσεις που ευνοούν τους Έλληνες της Χιμάρας.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη δίωρη συνάντηση που είχε ο Ράμα με τους πρέσβεις, προσπάθησε να τους πείσει ότι περίπου 50 άνθρωποι φωνάζουν χωρίς λόγο, δημιουργώντας προβλήματα.


«Εάν ο νόμος δεν κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε αλλάξτε το νόμο», ήταν η απάντηση της Ρομάνα Βλαχούτιν, πρέβειρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο Αμερικανός Πρέσβης, από την πλευρά του, είπε πως θα πρέπει να γίνουν γνωστά πρώτα τα όρια των περιουσιών, άποψη την οποία έχει εκφράσει και η ελληνική πλευρά.


Ανάλογη ήταν και η θέση που πήρε ο Ολλανδός Πρέσβης, που υπενθύμισε στον Έντι Ράμα ότι, ο Συνήγορος του Πολίτη στην Αλβανία έκρινε ότι στο νόμο υπάρχουν ατέλειες και νομικές παραβάσεις, οι οποίες θα πρέπει να διορθωθούν.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: