Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Τουρκία προειδοποιεί για ξέσπασμα παγκόσμιας σύρραξης

Ξεκινάει η μητέρα των μαχών για την ύπαρξη του τουρκικού κράτους!


Με παγκόσμια σύρραξη απειλεί η Τουρκία και όχι άδικα καθώς όλες οι Μεγάλες Δυνάμεις έχουν στρέψει την προσοχή τους στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας.

Σιίτες, Τουρκμένοι και τουρκικές δυνάμεις περικυκλώνουν τους Κούρδους στο Κιρκούκ ενώ οι δυνάμεις Hashd Shaabi, σύμμαχος της κυβέρνησης της Βαγδάτης εισήλθε στο Κιρκούκ μαζί με τις δυνάμεις PMU.


Η Άγκυρα κλιμάκωσε πριν λίγο την αντίθεσή της στο δημοψήφισμα που έχει κηρύξει η αυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν για την ανεξαρτησία της περιοχής στις 25 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιώντας στρατιωτικά γυμνάσια με πυροβόλα όπλα και άρματα μάχης κατά το μήκος των νότιων συνόρων της και τονίζοντας ότι η διάλυση των γειτονικών χωρών της μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη.


Ο υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί δήλωσε στην τουρκική πρωτεύουσα ότι το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου εγείρει έναν μεγάλο κίνδυνο, σημειώνοντας ότι η Τουρκία θα λάβει «κάθε απαραίτητο μέτρο» για να αποτρέψει παρόμοια βήματα στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας της όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι.

«Μια αλλαγή που θα σημάνει τη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ εγείρει μια μεγάλη απειλή για την Τουρκία»,επισήμανε ο Τσανικλί.



«Η διατάραξη της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και του Ιράκ θα πυροδοτήσει μια μεγαλύτερη, παγκόσμια απειλή, χωρίς ορατό τέλος», είπε χαρακτηριστικά.

Νέες εξελίξεις άκρως ανησυχητικές έχουμε από τον τουρκικό στρατό στα σύνορα με το Ιράκ στην Σιλώπη , όπου εκσκαφείς ετοιμάζουν θέσεις για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα  Firtina , προμηνύοντας πολεμικές επιχειρήσεις.

***Σύμφωνα με ρωσικές και τουρκικές πηγές  περίπου 100 στρατιωτικά οχήματα εμπλέκονται στις «ασκήσεις» οι οποίες προφανώς και δεν είναι αυτό που δείχνουν αλλά κινήσεις επίδειξης δύναμης και προετοιμασία για πολεμικές επιχειρήσεις .

Οι  εκσκαφείς συνέχιζαν να ανασκάπτουν τη γη για να εγκατασταθούν τα πυροβόλα , οι όλμοι και οι άλλες υποδομές , προμηνύοντας πολεμικές επιχειρήσεις …εφόσον ο Μπαρζανί δεν υποκύψει και διεξάγει το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων.

Πάνω στους Ιρακινούς Κούρδους φέρονται να έχουν πέσει οι πάντες με τελευταίο τον Βρετανό αξιωματούχο για να πεισθεί ο ηγέτης τους Μ.Μπαρζανί να μην πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα , διότι πολύ απλά ο Ερντογάν διαμήνυσε σε όλους στην δύση  ότι θα χτυπήσει ανελέητα , επικαλούμενος μάλιστα συμφωνία του 1926.



Μόνο το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι στηρίζει την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.

Οι ΗΠΑ και άλλες ζητούν το Ιρακινό Κουρδιστάν, που είναι αυτόνομο από το 1991, να διευθετήσει τις διαφορές του με τη Βαγδάτη χωρίς να αποσχιστεί από το Ιράκ, πράγμα όμως εντελώς ανέφικτο.

Ο ΟΗΕ παρουσίασε «εναλλακτικές λύσεις » στον Μπαρζανί, ο οποίος όμως μέχρι στιγμής φαίνεται αποφασισμένος να διατηρήσει την πίεση για να ενισχύσει τη θέση του απέναντι στη Βαγδάτη, αλλά και έναντι των αντιπάλων του.

Όποιος δε, αμφισβητεί την τουρκική πρόθεση δεν έχει παρά να θυμηθεί τι έκαναν οι Τούρκοι στην Βόρεια Συρία, και στο Ιράκ  κάτω μάλιστα από την ανοχή των ΗΠΑ και Ρωσίας.



Έτσι λοιπόν αν κάτι «στραβώσει» με τους Κούρδους στο Ιράκ ο Ερντογάν έχει δώσει εντολή να καταληφθεί το Κιρκούκ,επικαλούμενος συμφωνία 81 χρόνων .

Σήμερα τουρκικά άρματα μάχης Μ-60 SABRA  πραγματοποίησαν διάφορες ασκήσεις στην καθορισμένη περιοχή και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία, που είχαν προετοιμάσει οι εκσκαφείς ( θέση κάλυψης σκάφους) η οποία συνίσταται μόνο σε φάση πολεμικής επιχείρησης.

Οι «ασκήσεις» εκτελούνται μόλις τρία χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, ενώ συνεχώς προστίθενται πολλά στρατιωτικά οχήματα, κυρίως άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα στις ασκήσεις.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, αυτές οι ασκήσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα μετά το προγραμματισμένο δημοψήφισμα της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG).


Όποιος  ειδικός επί αμυντικών και γεωπολιτικών θεμάτων ή μη, εκτιμά  ότι οι Τούρκοι θα αναμένουν με «σταυρωμένα τα χέρια» να κηρυχτεί ανεξάρτητο κράτος εντός του ιρακινού  εδάφους  μετά το δημοψήφισμα, τότε απλά είναι «χαμηλών δυνατοτήτων».


Το τουρκικό Γενικό  Επιτελείο ανακοίνωσε  ότι οι ασκήσεις στην περιοχή Σιλώπη και Habour θα διεξάγονται ταυτόχρονα με αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη συνοριακή περιοχή.


Η περιοχή επίσης έχει γεμίσει επίσης με πάνοπλες δυνάμεις της στρατο-χωροφυλακής από το αρχηγείο στο Verimli.


Οι Τούρκοι , δεν πραγματοποιούν καμία στρατιωτική άσκηση και ετοιμάζονται να κάνουν επίθεση στο ιρακινό Κουρδιστάν , το ζήτημα είναι αν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα το επιτρέψουν …τίποτε άλλο.







 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: