Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Προοίμιο ελληνοτουρκικής σύγκρουσης – Σε «διάταξη μάχης» το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας

«Στυγνός δολοφόνος ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ»

Έρχονται θύελλες στα ελληνοτουρκικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018. Έναν από τους πλέον έμπιστους του στρατιωτικούς, τον στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ επέλεξε ο Ερντογάν ως διάδοχο του ΑΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ που από χθες είναι ο νέος υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.
 
Ο Γκιουλέρ είχε κερδίσει από καιρό την εμπιστοσύνη του Τούρκου προέδρου, αλλά οι σχέσεις τους έγιναν πιο στενές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου 2016 στη γειτονική χώρα.

Τότε ο νυν ΑΓΕΕΘΑ ήταν αρχηγός των δυνάμεων της Χωροφυλακής. Τον συνέλαβαν οι πραξικοπηματίες και τον φυλάκισαν σε τουρκική βάση από όπου στη συνέχεια απελευθερώθηκε. Μετά την 15η Ιουλίου 2016 αντικατέστησε τον αρχηγό του τουρκικού Στρατού Ξηράς Σαλίχ Ζεκί Τσολάκ ενώ σύντομα έγινε Β’ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Στα χρόνια που ακολούθησαν ο Γκιουλέρ εμφανιζόταν πάντα δίπλα στον νέο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, γεγονός που δείχνει πως είχε ισχυροποιήσει τη θέση του.

Εκτός του Χουλουσί Ακάρ και του Γιασάρ Γκιουλέρ, διορίστηκαν και ο αναπληρωτής ΑΓΕΕΘΑ στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ (πρώην διοικητής της 1η Στρατιάς με έδρα την Κωνσταντινούπολη) και ο νέος διοικητής του τουρκικού Στρατού Ξηράς αντιστράτηγος Μετίν Γκουράκ. 

 
 
Προβολή εικόνας στο Twitter
 
Προβολή εικόνας στο Twitter
 
Ισοζύγιο Στρατιωτικής Ισχύος@isozygio
 
Νέα ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων:
Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Yaşar Güler
Διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγός Ümit Dündar
Υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Αντιστράτηγος Metin Gürak
 
 
Ισοζύγιο Στρατιωτικής Ισχύος@isozygio
 
Με το υπ΄αριθμ. 701 προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ/09-07-2018) καταργήθηκαν οι θεσμοί του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (MGK) και του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAŞ). Οι προαγωγές, τοποθετήσεις και αποστρατείες του στρατιωτικού προσωπικού τελούν υπό την έγκριση της Προεδρίας.
 
 
Tι καταγγέλουν οι Κούρδοι
Ο δημοσιογράφος Amed Dicle, συγγραφέας του βιβλίου «Οι συνομιλίες Τουρκίας-ΡΚΚ 2005-2015», σε σημερινή του ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατηγορεί ευθέως τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, ως υπεύθυνο δολοφονιών εκατοντάδων αμάχων Κούρδων, όπως αναφέρει το pontosnews.gr

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο Γιασάρ Γκιουλέρ, ως διοικητής του Τάγματος Εσωτερικής Ασφάλειας, στη Σιλώπη, την περίοδο 1992-1994, διέταξε τη σύλληψη εκατοντάδων πολιτών, η τύχη των οποίων έκτοτε αγνοείται.

Πολλοί από αυτούς αποδείχτηκε ότι δολοφονήθηκαν και στη συνέχεια οι υφιστάμενοι του νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, πέταξαν τα πτώματά τους σε πηγάδια με οξύ, για να λοιώσουν και να χαθούν τα ίχνη τους.
 
Αυτά, για να μην ξεχνάμε εμείς οι Έλληνες με ποιους πραγματικά έχουμε να κάνουμε.
Δείτε το twitter
Amed Dicle @ameddicleT
 
Genelkurmay Başkanlığına atanan Yaşar Güler'in Silopi'de Komutanlığını yaptığı 'İç Güvenlik Taburu'na (1992-1994) yüzlerce sivil insan alınıp götürüldü ve bir daha kendilerinden haber alınamadı.
Bu insanların çoğunun asit kuyularına atıldığı sonradan ortaya çıktı.
 
 

Aκάρ: Αιγαίο και… πόλεμος με την Ελλάδα

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας- Χουλουσί Ακάρ έχει βρεθεί αρκετές φορές στο «επίκεντρο» της επικαιρότητας για τις «εμπρηστικές» δηλώσεις του σχετικά με την ετοιμότητα της Τουρκίας για πόλεμο ενάντια στην Ελλάδα.

Είναι γεννημένος στις 17 Ιανουαρίου 1952 (66 χρονών), στο Καϊσερί. Τελείωσε την σχολή του Πεζικού το 1972 και με τα χρόνια «σκαρφάλωσε στα υψηλότερα κλιμάκια του Τουρκικού Στρατού.

Μεταξύ άλλων έχει δηλώσει ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο στο «Αιγαίο και την Κύπρο και για τον λόγο αυτό έχει πάρει πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσει να λαμβάνει».

Επίσης, έχει τονίσει πως αν χρειαστεί, η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

«Πάντοτε λέμε ότι εάν ο διάλογος και η συνεργασία δεν μπορούν να λύσουν το θέμα, θα κάνουμε χρήση των δυνάμεών μας χωρίς δισταγμό. Κανείς δεν πρέπει να κάνει λάθος υπολογισμό. Εάν μας καλέσει το καθήκον σε Αιγαίο ή Ανατολική Μεσόγειο, θα το πράξουμε χωρίς ταλάντευση, για το έθνος μας», είχε δηλώσει στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης «Λευκή Καταιγίδα».

Σύμφωνα με αναλυτές ο Ακάρ είχε διοριστεί αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων προσωπικά από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον έχει σε εκτίμηση, ενώ η εμπειρία του στο πεζικό και η εξοικείωσή του με τους δυτικούς συμμάχους της χώρας τον καθιστούσαν την πιο φυσιολογική επιλογή για το αξίωμα.

Oπως φαίνεται αυτά τα δύο πρόσωπα δεν τοποθετήθηκαν τυχαία σε αυτές τις θέσεις. Σκληροπυρηνικοί μέχρι τα μπούνια και έτοιμοι για όλα.
Οι Ελληνικές ΕΔ ήταν είναι και είναι πανέτοιμες όποτε και εάν χρειαστεί, ας μην κάνουν το λάθος οι Τούρκοι.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: