Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Καταπέλτης ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών: «Εισηγηθήκαμε εκκένωση.

Ο κος Τόσκας και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής πρέπει με σκυμμένο κεφάλι να ζητούν κάθε 5′ συγνώμη» (βίντεο)

Εξοργισμένος με την στάση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής αλλά και με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, μίλησε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών, Δ. Σταθόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι και οι δυο θα πρέπει να ζητούν κάθε πέντε λεπτά συγνώμη.
«Ο Αρχηγός μας δεν έπρεπε να πει ότι δεν θα έκανε κάτι διαφορετικό. Αυτό μας έχει εξοργίσει», τόνισε και συμπλήρωσε: «Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής δεν παραιτείται, ο υπουργός όμως παραιτείται».
Τόνισε επίσης ότι όλοι οι αξιωματικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, είχαν εισηγηθεί εκκένωση: «Υπάρχουν όλα τα στοιχεία ότι οι υπηρεσιακοί αξιωματικοί που ήταν παρόντες είχαν εισηγηθεί την εκκένωση. Πρόκειται για τους καλύτερους αξιωματικούς που έχει αυτή τη στιγμή στο Σώμα. Τους ξέρουμε, του εμπιστευόμαστε πλήρως».
 

Ο Επιπυραγός Ιωάννης Κολοβός και ο Πυρονόμος Μιχαήλ Βάσιλας περιέγραψαν το σκηνικό που επικρατούσε.
«Θα ήθελα να εκφράσω και για μένα και εκ μέρους όλων των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ, τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων και θα ήθελα να πω ότι τους νιώθουμε σα να είναι δικά μας μέλη της οικογένειας. Πήραμε εντολή να ανταποκριθούμε για τους επιζώντες. Το κύριο μέλημά μας ήταν η διάσωση των εγκλωβισμένων στις παραλίες και στον ιστό στο Μάτι».

Ο Πυρονόμος, Μιχαήλ Βάσιλας είπε: «Ήταν ένα τραγικό συμβάν. Το ζήσαμε μαζί τους. Γίνανε πραγματικά οικογένειά μας. Ήμασταν οι πρώτοι που ανταποκριθήκαμε. Φτάνοντας στο συμβάν αντιμετωπίσαμε μια τραγική κατάσταση. Ανθρώπους τρομαγμένους, φοβισμένους. Να ψάχνουν ένα σωσίβιο βοηθείας. Οδηγήσαμε ανθρώπους σε ασφαλή σημεία. Για μας αυτό ήταν η παραλία. Ήταν το μόνο ασφαλές σημείο.
Το μέτωπο ήταν τεράστιο, ασφυκτική ατμόσφαιρα. Μπορούσε κάποιος πολύ εύκολα να πάθει αναπνευστικό καυστικό οίδημα. Οι θερμοκρασίες… δεν το έχουμε ξαναδεί. Είδαμε αμάξια που λιώσανε, βρήκαμε το μέταλλο σε μορφή υγρού. Ήταν ασύλληπτες οι θερμοκρασίες. Δεν το ‘χουμε ξαναδεί αυτό το πράγμα» λέει ο Πυρονόμος, αν και μετρά 12 χρόνια στην Υπηρεσία. «Έχουμε δει αμέτρητα συμβάντα, αλλά αυτό το πράγμα ελπίζω, εύχομαι να μην το ζήσουμε ποτέ»
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: