Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Η Τουρκία αποφυλάκισε τον Αμερικανό πάστορα Α.Μπράνσον με αντάλλαγμα τα F-35!

Ο Αμερικανός πάστορας ο οποίος κατηγορείται από ις τουρκικές αρχές ότι βοήθησε πραξικοπηματίες το 2016 βγήκε από τη φυλακή αλλά τέθηκε σε κατ'οίκον περιορισμό. 


Αυτή ήταν η συμφωνία που έγινε μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και της τουρκικής, με σιωπηρό αντάλλαγμα να μην μπλοκαριστεί η πώληση των μαχητικών 5ης γενιάς F-35 στη Τουρκία.

Ένας Αμερικανός πάστορας που δικάζεται στην Τουρκία με κατηγορίες για τρομοκρατία έχει τεθεί σε περιορισμό κατ΄οίκον, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, μια εβδομάδα μετά την απόφαση δικαστηρίου να παραμείνει στη φυλακή σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Άντριου Μπράνσον, ένας πάστορας από τη Βόρεια Καρολίνα που ζει στην Τουρκία περισσότερο από δύο δεκαετίες, αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι βοήθησε την ομάδα στην οποία η Άγκυρα επιρρίπτει την ευθύνη για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016 εναντίον του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Πριν από λίγο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε και αυτό ότι τουρκικό δικαστήριο διέταξε τον περιορισμό κατ΄οίκον του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Ελπίζεται ότι η αποφυλάκιση του Άντριου Μπράνσον που έμεινε δύο χρόνια στις τουρκικές φυλακές ίσως να δίνει ελπίδα και για την αποφυλάκιση, έστω με την μέθοδο παραμονής στο προξενείο ή στην πρεσβεία μας στην Αγκυρα, των δύο αιχμαλώτων Ελλήνων στρατιωτικών, του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: