Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

«100 σπίτια έχουν καεί στο Μάτι και τουλάχιστον 200 οχήματα» δηλώνει ο δήμαρχος της περιοχής. Σωτηρία μέσω θαλάσσης αναζητούν οι κάτοικοι.

Για πλήρη καταστροφή στο Μάτι κάνει λόγο ο Δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής σύνδεσης στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.


Όπως δήλωσε, σχεδόν 100 σπίτια και πάνω από 200 αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες, με «τα σπίτια που έχουν διασωθεί να είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.
 
Υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι κάτοικοι αλλά και λουόμενοι, που κατέφυγαν στην κοντινότερη παραλία, όπουτου παρέλαβε πλοί του Λιμενικού.
Τρία άτομα με εγκαύματα από τη φωτιά μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε αρκετά σπίτια στις περιοχές Νταού Πεντέλης, Μάτι και Νέος Βουτζάς, ενώ νωρίτερα απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Παράλληλα, πολλοί κάτοικοι των περιοχών απομακρύνθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι, ενώ η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα.

Σε λίγο πρόκειται να αποσυρθούν τα εναέρια μέσα, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Βουτζά 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ομάδες εθελοντών με δικά τους οχήματα.

apablaze@apablaze
 
Δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Άνθρωποι έχασαν την περιουσία τους, τη γωνιά τους, τα πράγματά τους, την ασφάλειά τους, κι ένα κομμάτι απ' τη ζωή τους. Ξαφνικός θάνατος.
Κουράγιο στους ανθρώπους.
Δεν υπάρχουν άλλα λόγια.
 
 
Η λ. Μαραθώνος παραμένει κλειστή και η μόνη οδός διαφυγής από το πύρινο μέτωπο είναι ο παλιός δρόμος προς Λούτσα, Αρτέμιδα στο Αεροδρόμιο.
Εικόνες και βίντεο ανεβαίνουν συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτυπώνοντας την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Αττική.
 
 
Εχουν εκκενωθεί οι παιδικές κατασκηνώσεις στον Αγ. Ανδρέα,στο Ζούμπερι και στην ευρύτερη περιοχή.
Έπειτα, από εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και για προληπτικούς λόγους αναφορικά με την πυρκαγιά στην Πεντέλη, εκκενώνονται τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας του Στρατού Ξηράς στον ‘Αγιο Ανδρέα και της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: