«Θα πάρουμε στρατιωτικά μέτρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο»
Ο τουρκικός στρατός θα συμμετάσχει με επιθετικά και μεταγωγικά ελικόπτερα ενώ η πολεμική αεροπορία με μαχητικά F-16 και F-4, ιπτάμενα ραντάρ, μεταγωγικά αεροσκάφη.
“Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτή η άσκηση θα μας επιτρέψει να καταδείξουμε την δυναμική στάση μας έναντι των χωρών, τις οποίες ανταγωνίζομαστε στο πλαίσιο των ενεργειακών πολιτικών σε διεθνές επίπεδο», τόνισε ο σύμβουλος του τουρκικού ΥΠΑΜ.
«Και οι δύο χώρες είναι μέλη του Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, στο οποίο Αίγυπτος, Ελλάδα, και Ισραήλ ενώνονται εναντίον μας.
Τώρα, δύο μέλη του φόρουμ, θα αποστείλουν παρατηρητές για να παρακολουθήσουν την τουρκική ναυτική άσκηση.
Τα άλλα 3 μέλη του φόρουμ υλοποίησαν την άσκηση “Μέδουσα-2019” στα ανοικτά των ακτών της Κρήτης, ενώ ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη συμμετέχουν σε ισραηλινή αεροπορική άσκηση.
Η Τουρκία με αυτήν την άσκηση θα δείξει ποιος ουσιαστικά κάνει κουμάντο στην Ανατολική Μεσόγειο », κατέληξε ο ίδιος.
Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνα προκλητική στάση, που αφορά όμως το σύνολο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο ειδικά τα τελευταία χρόνια, η οποία είναι σαφώς “μάντης κακών” στην περιοχή μας το επόμενο διάστημα.
Η αλήθεια είναι ξεκάθαρα από στρατιωτικής άποψης, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να τα βάλουν μες τρεις χώρες ταυτόχρονα, διότι πολύ απλά θα πάθουν ότι έπαθαν στους βαλκανικούς πολέμους το 1912-1 και αυτό τους “πονάει” ακόμα πιο πολύ.
Την συμμαχία λόγω κοινών συμφερόντων, Ελλάδος, Κύπρου, Αιγύπτου και Ισραήλ , δεν μπορεί ο “Τούρκος” να την σπάσει, διότι τον εμποδίζουν τα επεκτατικά σχέδια του στην Ανατολική Μεσόγειο και για αυτό, είτε θα επιδιώξει να υλοποιήσει μια δικής του έμπνευσης “συμμαχία”, με χώρες όπως η Λιβύη και η Παλαιστίνη, θέλοντας να δώσει μια νομιμότητα στα σχέδια του, είτε θα ενεργήσει μεμονωμένα.
Πάντως και στις δύο περιπτώσεις, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, οι τουρκικές ΕΔ μόνες τους έναντι τριών χωρών, δεν μπορούν να κάνουν κάτι, για αυτό και ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να εμπλέξει με έντεχνο τρόπο και κάποια μεγαλύτερη δύναμη, όπως το Ιράν ή κάποια άλλη αργότερα, μόνο που τότε εφόσον αυτό θα ήταν εφικτό το παιχνίδι θα ξέφευγε από το τοπικό επίπεδο.
Την ίδια περίοδο η Τουρκία υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμού του τουρκικού στρατού. Σήμερα είχαμε μια νέα παράδοση νέου συστήματος Η/Π Koral, η οποία πραγματοποιήθηκε προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε ο ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Αnadolou, περατώθηκε το πρόγραμμα κατασκευής του νέου ραντάρ ηλεκτρονικής υποστήριξης/ηλεκτρονικής επίθεσης στο παραδοθέν σύστημα Koral με επαύξηση της ακτίνας δράσης του από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Εκτός από την παράδοση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, το πρόγραμμα στοχεύει και στην μεγιστοποίηση της ικανότητας των συστημάτων αυτών.
Μετά την δοκιμή του νέου αυτού συστήματος στην Συρία, οι Τούρκοι θα τοποθετήσουν τα νέα συστήματα που θα παραλάβουν σε περιοχές ενδιαφέροντος, όπως πιθανόν στο Αιγαίο και τον Έβρο, έχοντας πιθανόν ως στόχο την Ελλάδα και λοιπές χώρες στα Βαλκάνια.
*** τουρκική αεροναυτική σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο,
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου