Πολεμική κινητικότητα έχουμε από την Τουρκία, η οποία δείχνει πως το επόμενο διάστημα θα εντείνει τις προκλήσεις της, με το σχέδιό της να είναι ξεκάθαρο κυρίως νοτίως της Κρήτης. 
 
***Χθες σας αποκαλύψαμε το σχέδιο της Άγκυρας για την Α. Μεσόγειο, κάτι που επηρεάζει άμεσα και την χώρα μας.
***Μάλιστα στο ΣΕΑ που έληξε χθες τα ξημερώματα, πήραν αποφάσεις για την Συρία, αλλά και για την Κύπρο!
 
Πριν λίγο, βγήκαν στη δημοσιότητα έγγραφα, όπου αποκαλύπτουν πως η Τουρκία στέλνει εσπευσμένα όπλα στο GNA, δηλαδή στους ισλαμιστές της Τρίπολης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στέλνουν και στρατό.

Τον οπλισμό έστειλε ιδιωτική τουρκική εταιρεία, η οποία έχει σχέσεις με την Κυβέρνηση Ερντογάν.

Μάλιστα οι δύο πλευρές επισπεύδουν τις διαδικασίες την στιγμή που ο Χαφτάρ προελαύνει στη Τρίπολη, με Αξιωματούχους της ισλαμιστικής Κυβέρνησης της Τρίπολης να μεταβαίνουν εκτάκτως στην Άγκυρα.
 
 
Τουρκία και Τρίπολη συντονίζουν τις προσπάθειές τους με σκοπό να κερδίσουν τον Χαφτάρ και εν συνεχεία να ανακηρύξουν παρανόμως ΑΟΖ. Αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος του Ερντογάν και θα πρέπει να το αντληφθούμε αυτό στη χώρα μας.

Η Αθήνα πρέπει να στηρίξει επίσημα τον LNA και τον Χαφτάρ, καθώς είναι η μόνη λύση για να αποφύγει η χώρα μας τετελεσμένα στο άμεσο μέλλον.

Την ίδια στιγμή, έγγραφα που έρχονται στη δημοσιότητα από τον εξόριστο Τούρκο δημοσιογράφο Μποζκούρτ, αποκαλύπτουν πως η Τουρκίσ σχεδίασε μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Αρμενίας, με την κωδική ονομασία ALTAY.

Το έγγραφο, το οποίο υποβλήθηκε στο Γενικό Επιτελείο και αντίγραφο του οποίου δημοσιοποιείται από το nordicmonitor, αναφέρει ότι το σχέδιο εξακολουθεί να ισχύει. 

 
Σύμφωνα με το έγγραφο της 23ης Μαΐου 2016 που υποβλήθηκε στο Γενικό Επιτελείο από τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων, προβλέπονται αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον της Αρμενίας.

Η αποκάλυψη του εγγράφου έγινε κατά την αναθεώρηση των σχεδίων από την 4η Γενική Διοίκηση της στην Αεροπορική Βάση της Άγκυρας.
Είναι ξεκάθαρο πως οι Τούρκοι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους. Όμως απέναντί τους έχουν Ελλάδα-Ισραήλ και Αίγυπτο, όπου είναι αποφασισμένες να μπλοκάρουν τους σχεδιασμούς του Ερντογάν.
The Libya Observer @Lyobserver
 
A high-level government delegation arrived in on Tuesday to discuss military cooperation between the two countries.
View image on Twitter
See The Libya Observer's other Tweets
 
 
M.LNA@mohamedelmaleh
 
a company that has revived hundreds of millions of dollars in arms deals with , A direct violation of the embargo on ,to arm Islamist militias I have close ties with and .
Signed and commissioned by
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
See M.LNA's other Tweets
 
 
See Nordic Monitor's other Tweets
 
 
LibyaReview@LibyaReview
 
Earlier today, LNA forces entered the town of “AlAwainaat” near Ghat.
Various sources have confirmed to Libya Review that the forces then entered Ghat just hours later.
This comes days as the LNA moves from one Southern city to another covering approximately 800kms.
Embedded video
See LibyaReview's other Tweets