Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

“Που είναι η αλληλεγγύη σας στην Κύπρο”; Με ποια αφορμή ο Α/ΓΕΕΦ τα ΄πε έξω από τα δόντια στους Ευρωπαίους

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, προκάλεσε την προσοχή όλων των Ευρωπαίων στην τακτική σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2019, στις Βρυξέλλες.


Ο Αντιστράτηγος Λεοντάρης τα είπε έξω από τα δόντια στους Ευρωπαίους, υπενθυμίζοντας τους μια λέξη που φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει: την αλληλεγγύη.

Η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία όταν πρόκειται για την Κύπρο, την οποία έτσι κι αλλιώς έχουν εγκαταλείψει. Ποια ήταν η αφορμή για να απευθυνθεί σε υψηλούς τόνους ο Αρχηγός ΓΕΕΦ στους Ευρωπαίους;
 
Η αφορμή που δόθηκε στο Στρατηγό Λεοντάρη να υπενθυμίσει για μία ακόμα φορά την ανάγκη για έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η μη παρακολούθηση μιας προγραμματισμένης εκπαίδευσης ενός Κύπριου Αξιωματικού- ο οποίος υπηρετεί στο Στρατιωτικό επιτελείο της Ευρωπαικής Ένωσης – στο Νατοϊκό κέντρο εκπαίδευσης στο Oberammergau.


Το οξύμωρο στην υπόθεση είναι ότι την εκπαίδευση θα την παρακολουθούσε ως μέλος του Στρατιωτικού Επιτελείου της ΕΕ και όχι ως Κύπριος Αξιωματικός.

Ο Αξιωματικός είχε γίνει δεκτός αλλά μόλις άρχισε να παρακολουθεί την εκπαίδευση, τον ενημέρωσαν ότι έπρεπε να φύγει!

Γιατί;
Ποιοι ενοχλήθηκαν;
Ουδείς τόλμησε να εξηγήσει στον Α/ΓΕΕΦ τι συνέβη, αλλά ο ίδιος έχει τις πληροφορίες του.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: