Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Στ. Λυγερός : Εθνικό θέμα το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

Ο επικεφαλής του slpress.gr Σταύρος Λυγερός , μιλώντας στον 98.4 , υποστήριξε ότι πρέπει να μιλάμε για προσφυγικό- μεταναστευτικό πλέον, αφού ο μεγαλύτερος αριθμός όσων εγκλωβίζονται στην Ελλάδα , έχει χαρακτηριστικά οικονομικού μετανάστη , ενώ η ιδιότητα του πρόσφυγα δεν έχει μόνιμα χαρακτηριστικά , ιδίως σε περιοχές που ειρηνεύουν, όπως στο συντριπτικό τμήμα της Συρίας.


Ο Σταύρος Λυγερός σημείωσε ότι η αποδοχή της Ελλάδας της ερμηνείας από Ε.Ε. και Τουρκία, πως όσοι μεταφερθούν από τα νησιά του Αιγαίου στην Ηπειρωτική χώρα, δεν μπορούν αν απορριφθεί το αίτημα ασύλου τους να επιστρέψουν στην Τουρκία, ήταν λάθος .

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει την άποψη ότι το θέμα συμβάλλει και δημογραφικά, παρότι μιλάμε για ανθρώπους με άλλη πολιτισμική συμπεριφορά , μη αφομοιώσιμη, όμως η ΝΔ που προεκλογικά άλλα έλεγε στους πολίτες , ως κυβέρνηση έχει μπει σε μια λογική διαχείρισης μίας πραγματικότητας με όρους το ίδιο απαράδεκτους και πρόχειρους , όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Όπως είπε το θέμα είναι πλέον εθνικής σημασίας και χρειάζεται στρατηγική και πολυσχιδή διπλωματική δραστηριότητα και όχι επικοινωνιακές εντυπώσεις με τοπικές κοινωνίες χωρίς ενημέρωση, συνεννόηση και επίλυση προβλημάτων στα οποία προστίθεται και το προσφυγικό – μεταναστευτικό .





Δεν υπάρχουν σχόλια: