Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

«Αμερικανική συνωμοσία» η 11η Σεπτεμβρίου

 
ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΤΖΑΝΤ
Σάλο προκάλεσε για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «κατασκεύασαν» την τρομοκρατική επίθεση εναντίον των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη την 11η Σεπτεμβρίου 2001, με στόχο να διασφαλίσουν την επιβίωση του Ισραήλ. «Μερικοί πιστεύουν ότι η 11η Σεπτεμβρίου ήταν έργο Αμερικανών για να σώσουν το σιωνιστικό κράτος», είπε.

Η αναφορά αυτή, και μάλιστα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει αμέσως από την αίθουσα η διπλωματική αντιπροσωπία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στη συνέχεια ο Αχμαντινετζάντ μίλησε για τις απειλές που εξαπέλυσαν θρησκευτικές ομάδες στις ΗΠΑ ότι θα κάψουν το Κοράνι, χαρακτηρίζοντας «σατανικές» τέτοιες πράξεις. 

«Η αλήθεια δεν μπορεί να καεί», είπε, κρατώντας ψηλά με το ένα χέρι αντίτυπο του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων και τη Βίβλο με το άλλο. 

Η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε «ειδεχθείς» τις θεωρίες συνωμοσίας του Ιρανού προέδρου. 
Ευρωπαίος διπλωμάτης εξήγησε ότι οι ευρωπαϊκές αντιπροσωπίες αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις ΗΠΑ. 
Γάλλος συνάδελφός του χαρακτήρισε τις δηλώσεις «απαράδεκτες και προσβολή για τη Γενική Συνέλευση και την αλήθεια». 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: