Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Θα το ξανασκεφτεί ο Γιώργος αν θα φύγει!


Χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα, παρά μόνο με την υπεκφυγή του κ. Γιώργου Παπανδρέου να αποφασίσει… του χρόνου έληξε στις πέντε η ώρα το πρωί το διευρυμένο πολιτικό συμβούλιο.


Ο κ. Παπανδρέου παρά τις πιέσεις των κορυφαίων στελεχών, αλλά και της κοινής γνώμης, αποφάσισε να μην αποφασίσει…
Συγκεκριμένα, κάλεσε εκ νέου στις 4 Ιανουαρίου δεύτερη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, όπου εκεί υποσχέθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του.

Οι παρόντες υπουργοί και βουλευτές κατάλαβαν πως για μια ακόμη φορά ζητά να του δοθεί χρόνος προκειμένου είτε να προσπαθήσει να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία, είτε να πραγματοποιηθεί ο διακαής του πόθος να βρει έναν ρόλο στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τα χαράματα της Τετάρτης από τους συμμετέχοντες, ο κ. Παπανδρέου απέρριψε την πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού των Οικονομικών, οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε τη διαδικασία ολοκλήρωσης του PSI και τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Αντί το επιτελείο του κ. Παπανδρέου, όμως, να συναινέσει και να ανοίξει άμεσα τις διαδικασίες, προτίμησε να προτείνει μια δεύτερη επιλογή.

Δηλαδή απέρριψε οι εσωκομματικές εκλογές να πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο, αλλά να γίνουν μετά το τέλος του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης.

Αυτό σημαίνει πως ο κ. Παπανδρέου σχεδιάζει οι εσωκομματικές διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί σε τρεις ή τέσσερις μήνες!

Εν τω μεταξύ, πέρα από το πολιτικό συμβούλιο, θα καλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα, θα συγκληθεί το εθνικό συμβούλιο και θα προγραμματιστεί συνέδριο του κόμματος.
Τις προηγούμενες ώρες όλα τα κορυφαία στελέχη είχαν ταχθεί υπέρ της άμεσης προσφυγής στης εσωκομματικές κάλπες.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος πίεσαν ώστε να ανοίξουν άμεσα οι διαδικασίες και το ΠΑΣΟΚ να έχει εκλέξει νέο πρόεδρο το πολύ μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου.

Παρά τις έντονες πιέσεις, ο κ. Παπανδρέου αρνήθηκε να τοποθετηθεί και προτίμησε να ελιχθεί εκθέτοντας την παράταξη, η οποία με αυτόν αρχηγό καταρρέει, σύμφωνα πάντα με όλες τις δημοσκοπήσεις που «βλέπουν» ή όχι το φως της δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: