Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Άλλη μια σελίδα… δόξας για την τουρκική Αεροπορία


Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά 35 ήταν τα αθώα θύματα του βομβαρδισμού της τουρκικής Αεροπορίας (THK) σε περιοχή στα νοτιοανατολικά σύνορα με το Ιράκ.


Οι πληροφορίες που διέθετε ήταν λανθασμένες, αφού αντί το PKK έπληξε για λαθρέμπορους τσιγάρων (κατά άλλους πετρελαίου και γενικά καυσίμων από το Ιράκ, λαθρεμπόριο που ανθεί στη συγκεκριμένη περιοχή), τοπικούς χωρικούς, βυθίζοντας μια περιοχή στο πένθος, αφού η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν έφηβοι…

Το ενδιαφέρον θέμα είναι ότι το τουρκικό στράτευμα παραδέχθηκε ότι διέθετε πληροφορίες ότι από την περιοχή θα διέρχονταν μαχητές του PKK και οργάνωσαν την επιχείρηση.

Το ζητούμενο είναι εάν ήταν η κουρδική οργάνωση που κατόρθωσε να διοχετεύσει τις λανθασμένες πληροφορίες με σκοπό να οδηγήσει της τουρκική Αεροπορία σε αυτή τη γκάφα, η οποία έχει προφανώς αρνητικό επικοινωνιακό αντίκτυπο.

Η Τουρκία επιχειρεί συνεχώς να πλήξει το PKK σε μια προσπάθεια να πάρει εκδίκηση για την επίθεση του περασμένου Οκτωβρίου όπου βρήκαν το θάνατο 24 Τούρκοι στρατιώτες, σε ένα από τα πιο αιματηρά περιστατικά των τελευταίων ετών, το οποίο σόκαρε την τουρκική κοινωνία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: