Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκικός Τύπος "Η Αθήνα ζητά εξηγήσεις", "Δεν θα πάρουμε εντολές απο τους ελληνοκυπρίους"

ΜΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Διπλή απαίτηση εξηγήσεων από την Αθήνα» είναι ο τίτλος της Hürriyet η οποία αναφέρει πως μετά τις δηλώσεις Γιλμάζ και παρά την ανάκληση των δηλώσεων του η Ελλάδα ζητεί εξηγήσεις από την Τουρκία. 



Πάντως η Άγκυρα δεν θέλει να εμπλακεί στο θέμα αυτό και κύκλοι της κυβέρνησης φέρεται να λένε « να λάβετε υπ’οψιν  τις δεύτερες δηλώσεις του Γιλμάζ (σ.σ τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Τουρκία). Δεν χρειάζεται κάποια περισσότερη εξήγηση».
 
« Δεν θα παίρνω εντολές από τον ελληνοκύπριο» είναι ο τίτλος της Akşam που αναφέρει το θέμα της πιθανότητας ανάληψης της διοίκησης του Ευρωπαϊκού στρατού από την Κύπρο.   Σύμφωνα με την εφημερίδα η Δανία δεν θέλει να αναλάβει τη διοίκηση , η Ε.Ε. πρότεινε την Κύπρο η οποία θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. σε 6 μήνες. Όμως η Τουρκία εκφράζει τις αντιρρήσεις της και τονίζει πως δεν θα δεχθεί καμία διοίκησης των ελληνοκυπρίων και απειλεί να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Κόσοβο και τη Βοσνία.
 
«Αν θέλουμε μπορούμε να κατασκευάσουμε αεροσκάφος σε 3 μήνες» είναι ο τίτλος της Habertürk η οποία κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ. 


Ο τούρκος υπουργός θέτει ως στόχο το 2023 για να είναι έτοιμο το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος της Τουρκίας και τονίζει πως θα μπορούσε η Τουρκία να το έχει έτοιμο νωρίτερα αλλά αναφέρει πως «υπάρχει το μονοπώλιο της Βοeing και Αirbus


www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: